Avontuurlijke 4×4 (Jeep)- en wandelreis

Rondreis / Individuele reis / Familiereis / Groepsreis

Dit is een hele avontuurlijke reis waarbij je zowel het zuiden van Marokko verkent door te rijden over ongebaande wegen…. in een 4×4 rijd je over pistes door de valleien, oases en de woestijn. Daarnaast kom je heel dicht bij de natuur en mensen, omdat je gaat wandelen. In de woestijn ga je lunchen bij nomaden, je komt in hele kleine dorpjes en krijgt de kans de adembenemende natuur in je op te nemen. Je bezoekt kasbah’s en ksar’s uit de 17e eeuw en dompelt jezelf daarna onder in de moderne tijd van een grote stad als Agadir. Daar kun je lekker het woestijnzand van je afspoelen in de Atlantische Oceaan. Tot slot een bezoek aan het magische Marrakech.

11 daagse reis Marrakech/ Zagora/ Woestijn/ Tata/ Tafraoute/ Agadir/ Marrakech Deze reis kent de bijzondere en avontuurlijke combinatie van rijden in een jeep over de pistes en wandelen. Je maakt kennis met de natuur en cultuur op een indringende manier. Heel afwisselend!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
De eerste dag arriveer je in Marrakech. Je kunt heerlijk acclimatiseren in oosterse sferen. De oude medina met zijn souks en het beroemde plein zijn dichtbij en brengen je snel in de juiste sfeer.

Dag 2     Marrakech - Aït-Benhaddou - Zagora
De volgende ochtend vertrek je naar Zagora in het zuiden. Je stapt in de 4x4 en steekt de Hoge Atlas via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) over. Je gaat verder en bezoekt mooie kasbah van Aït-Benhaddou.  Dit is een van de beroemdste kasbah’s van het zuiden. Het is vooral een versterkte “Ksar” en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco sinds 1987. Daarna gaat de reis naar de vallei van de Drâa. Het is de langste vallei van Marokko: een palmenvallei van 200 km! Je rijdt daar 30 km piste. Je gaat de palmenvallei in en ziet dan verschillende ksar’s en kasbah’s. Je overnacht in Zagora.

Dag 3     Zagora – Chegaga
Je rijdt nog een stukje verder door de vallei van Drâa. Je bezoekt in Tamegroute de oude koranbibliotheek (17e eeuw) en de aardewerkfabriekjes van “La poterie verte”. Je zult ook door de ondergrondse straatjes lopen. De reis zet zich voort naar de palmoase van Ouled Brahim en Reg d’Elfaija om uiteindelijk aan te komen in M’hamid. Dat is de laatste oase voor dat de Sahara begint en daar lunch je. Dan volgt er een tocht van 60 km piste met de jeep naar de zandduinen van Chegaga. Aan de voet van een duin slaap je in de bivak.

Dag 4     Chegaga: wandeldag met dromedaris
Je staat vroeg op en klimt de duin op om de zonsopkomst in de woestijn mee te maken. Na het ontbijt begint de wandeltocht. Naast of op de dromedaris!
Je picknickt na ongeveer 2½ uur in de oase van Med Saleh bij nomaden. Daarna weer twee uur wandelen en bij je eigen bivak lekker thee drinken.
Je geniet van een prachtige zonsondergang en slaapt in dezelfde bivak.

Dag 5     Chegaga – Tata
Na het ontbijt begint de reis naar Tata. Je rijdt vandaag 90 km piste.  We passeren Oued Chegaga en de uitgedroogde bedding van de Drâa. Je komt langs het droge meer van Iriki (40 km²), verder naar Foum Zguid en daar is het tijd om te lunchen. Daarna een bezoek aan de waterval van Tissint. Je slaapt in Tata.

Dag 6     Tata - Tafraoute
Vandaag 20 km piste. Je passeert de bergen van de Anti-Atlas en het dorp Ighrem.
Na de lunch ga je naar Agouerd-Oudad, een dorpje ten zuiden van Tafraoute. Dit dorpje ligt aan de voet van een rots met een heel bijzondere vorm en wordt om die reden “de Hoed van Napoleon” genoemd. Als je nog anderhalve kilometer zuidelijker gaat kom je bij de “Blauwe stenen”: een kunstwerk uit 1984 van de Belgische kunstenaar Jean Verame samen met de Marokkaanse brandweer.
’s Avonds kun je in het centrum nog winkelen, bijvoorbeeld de met de hand geborduurde muiltjes/sloffen, de specialiteit van Tafraoute. Diner en overnachting in hotel in Tafraoute.

Dag 7     Tafraoute – Ait Mansour - Tafraoute
’s Ochtends ga op excursie naar de oase van Ait Mansour. De route is smal en bochtig, maar adembenemend mooi. Daar maak je een wandeling van 3 uur in de vallei die fantastisch is door de kleurencombinatie van de groene palmen en het rood van de kale rotsen. Je picknickt in de vallei. Dan via 2 uur piste terug naar Tafraoute.

Dag 8     Tafraoute – Tiznit - Agadir
De volgende dag reis je via Tiznit. Het ommuurde stadje Tiznit staat van oudsher bekend om zijn kunstnijverheid, vooral  op het vlak van sieraden. Na de lunch gaat de reis verder naar Agadir. Agadir is een van de meest zonzekere plaatsen van Marokko, 300 dagen zon per jaar. Verder is er een mooie, onlangs vernieuwde, boulevard waar je kan wandelen, de ruime stranden en het comfortabele hotel waar je zal slapen. Het is een perfecte combinatie om te relaxen. Overnachting in een hotel in Agadir.

Dag 9     Agadir - Marrakech
De parel van het zuiden wordt deze koningsstad genoemd. Die bijnaam dankt de stad aan haar mooie paleizen en bouwwerken. Je waant je in een andere wereld als je over het eeuwenoude Place Djemaa El Fnaa dwaalt met muziek, eten, slangenbezweerders, waarzeggers en waterverkopers. Overnachting in Marrakech.

Dag 10     Marrakech
Wat is er te doen in Marrakech?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (20-25 min lopen vanaf het centrum) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…. Overnachting in Marrakech.

Dag 11     Vertrek naar huis
Afhankelijk van de tijd waarop je terugvliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar twee uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.