markt in Marokko

Vrouwenreis

Toen ik van mijn zus hoorde dat Khalid een vrouwenreis ging organiseren, was ik gelijk enthousiast en wilde graag mee. Ook mijn jeugdvriendin en collega heb ik over de streep getrokken, uiteindelijk waren we met 11 vrouwen.

Geen moment heb ik spijt gehad van deze beslissing. Wat een avontuur!

Voor de reis zijn we bij elkaar gekomen en naar aanleiding van onze wensen heeft Khalid een route geschreven en die aan ons gepresenteerd. Dat beloofde heel wat: over hoge passen van het Atlasgebergte, door prachtige dadelbossen, vervolgens naar de woestijn, waar de reis verder ging op kamelen, daarna nog naar de kust, waar we heerlijk konden uitwaaien! Ik moest wel wennen aan de afstanden, maar het was de moeite waard. Vooral de afwisseling was heel leuk, iedere keer werden we weer verrast.

Ook wat de hotels betrof: we hebben in de meest simpele hostels in de bergen geslapen, in luxe hotels met zwembaden, in nomadententen en een heel leuk typisch Marokkaans riad in Marrakech.

En alles kon, onze wensen werden allemaal vervuld! Uitstappen wanneer we wilden, Khalid had wel veel te stellen met ons vrouwen, om ons weer mee te krijgen na een bezoek aan de winkeltjes en de markten.

Ook heeft hij  ons heel wat mooie plekken en uitzichtpunten laten zien en met veel warmte over z’n land verteld. De restaurants had hij met zorg uitgekozen, kortom het was allemaal fantastisch! Niets dan lof ook voor onze chauffeur, Mohammed, hij was zeer kundig en betrouwbaar.

Samenvattend kan ik alleen maar zeggen dat deze reis zeer de moeite waard is geweest en ik er enorm van heb genoten! Als Khalid een reis naar de Koningssteden organiseert, ben ik zeker van de partij!!

Ankie Naber

vissers in Essouira

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.