Rondreis met families

Rondreis/ Cultureel/ Wandelen/Familiereis/Groepsreis

Een heerlijke vakantie voor oud en jong! In 19 dagen maak je een rondreis door Marokko, waarbij je zowel de mooie koningssteden bezoekt, maar ook kennismaakt met de berbercultuur. Je kan heerlijk zwemmen in een bergmeer of plonzen in het zwembad of de Atlantische oceaan. Ga je voor surfen op het water of liever op het Saharazand met een sandboard? Deze reis kent heel veel afwisseling. Zowel in de landschappen, maar ook de accommodaties zijn heel verschillend: slapen bij een berberfamilie, hotels, een riad, een nomadentent, een gite en een auberge. Er is een mooi evenwicht in natuur en cultuur.

19-daagse reis 

Marrakech / Watervallen Ouzoud / Beni Mellal /Midden Atlas /Meknes / Volubilis / Fez / Midelt / Merzouga / Sahara / Todrakloof / Gorges des Dadès / Ouarzazate / Aït Ben Haddou / Hoge Atlas / Essaouira / Marrakech

Het is een ideale reis voor families: vol variatie, niet zwaar en zeker niet saai. Je ziet heel veel en je bezoekt zowel drie koningssteden als bergen, woestijn, bos en strand.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
Aankomst in Marrakech. Je maakt vast kennis met de andere sfeer!

Dag 2    Beni Mellal - Watervallen van Ouzoud
Vandaag begint je rondreis. J gaat op pad naar de Midden Atlas. Je bezoekt eerst de Watervallen van Ouzoud. Hier zul je waarschijnlijk al de eerste apen tegenkomen. Je reist nog een stukje verder naar Beni Mellal. Daar overnachting in een hotel.

Dag 3     Midden Atlas - Berberfamilie
Vandaag reis je door de Midden Atlas. Het is mogelijk om de omgeving bij de familie te verkennen of om het stadje Khénifra te bezoeken. Net waar je zin in hebt. Overnachting in de Midden Atlas; slapen bij een Berberfamilie.

Dag 4     Midden Atlas - Meknes
Overdag ga je de natuur van de Midden Atlas in. Heel beroemd zijn de cederbossen met de talrijke meertjes. Je gaat naar het “blauwe meer”: Aguelmame Azigza. Neem je zwemkleding mee! In de loop van de middag vervolg je de reis naar Meknes. Deze koningsstad heeft een oude medina. In deze tijd is het tevens een dynamisch economisch centrum bekend door zijn wijn, olijven en muntthee. Bab Mansour is de grootste stadspoort van Meknes.

Dag 5     Volubilis – Fez
Volubilis is een oude Romeinse stad; je gaat er ruïnes bezichtigen. Ze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als je dat wilt, kun je bij Volubilis een gids voor een uur inhuren. Dan krijg je meer gedetailleerde informatie over deze plek. Via een mooie route rijden jullie naar Fez.

Dag 6     Fez
Fez is één van de vier koningssteden en wordt het culturele en intellectuele centrum van het land genoemd. De oude medina (Fez el-Bali) kent duizenden en duizenden kleine straatjes. De meeste zijn zo smal dat handkarren en ezels de enige manier van transport van goederen zijn. Vandaag een bezoek aan de stad met een stadsgids.

Dag 7     Col du Zad - Midelt
De rondreis gaat verder naar het zuiden. Je reist de Midden Atlas door en passeert de Col du Zad. Je overnacht in Midelt.

Dag 8     Midelt - Vallei van Ziz - Merzouga
Onderweg worden ruige bergwanden afgewisseld met groene dadelpalmoases. De weg kronkelt door de prachtige vallei van Ziz. Via Er Rachidia en Erfoud kom je bij Rissani, een klein stadje aan de rand van de Sahara. Na Rissani houdt op een gegeven moment de weg op … het is de poort naar de Sahara. Je overnacht in een auberge met zwembad aan de voet van de zandduinen.

Dag 9     Merzouga - bivak in de woestijn
Overdag kun je relaxen, bij het zwembad bijvoorbeeld. Je kunt een tochtje maken of sandboarden. Eind van de middag ga je op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Het is mooi om een duin op te klimmen en daar vandaan de zonsondergang te zien. Je slaapt in een luxe bivak óf onder de sterrenhemel.

Dag 10    Todrakloof - Dadeskloof
Je rijdt door de Vallée Tafilalt en daar bekijk je het 17e eeuwse irrigatiesysteem van de oases via khettara’s. Onderweg een bezoek aan de Todra Vallei en de Todrakloof. Hier zijn de indrukwekkendste rotswanden van het Zuiden van zo’n 300 m  hoog. Daarna rijd je naar de Dadeskloof. Aan het begin van de kloof heb je een mooie vallei, met op de oevers van de rivier populieren en vijgen-, amandel- en walnotenbomen met langs de weg een lint van dorpjes. Uiteraard ook hier mooie kashba´s. Overnachting in een hotel.

Dag 11    Vallei des Roses - Kasbah de Taourirt - Ouarzazate
Vandaag rijd je door de Vallée des Roses. De inwoners van de Rozenvallei leven van de bloem. In de 10e eeuw hebben pelgrims de Rosa damascena meegenomen uit Mekka. Daarna door de Vallée Skoura. In Ouarzazate kun je de beroemde Kashba de Taourirt bezoeken. Overnachting in een Kasbah-hotel met zwembad.

Dag 12    Kasbah Aït-Benhaddou
Je kunt het filmmuseum of de beroemde filmstudio’s bezoeken. Vandaag een klein stukje reizen naar de beroemde Kasbah Ait Ben Haddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Overnachting in een riad met zwembad.

Dag 13   Ourika vallei -  Aremd (Hoge Atlas)
Je steekt de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Je komt tenslotte door de Ourika-vallei en rijdt door naar Imlil. Je loopt nog een mooi klein stukje door de Hoge Atlas naar de gite (berghut) in Aremd (1950 m).

Dag 14    Hoge Atlas 
Vandaag kun je lekker gaan wandelen in het natuurgebied van “de Toubkal”. En bijvoorbeeld bezoek aan een traditionele berber Hammam na een wandeling. Overnachting in dezelfde gite.

Dag 15    Hoge Atlas naar Essaouira
Vandaag reis je naar Essaouira. Een kleurrijk vissersdorpje en kunstenaarsstadje met strand aan de Atlantische kust.

Dag 16    Essaouira
Een dag om het stadje te ontdekken en het strand te bezoeken.

Dag 17    Marrakech
Vandaag naar de laatste koningsstad van je reis. In Marrakech zal ik iets reserveren in het centrum, zodat je overal dicht bij zit en het  meeste lopend kunt doen. Er zijn monumenten, musea, de grote souk of botanische tuin te bezichtigen.

Dag 18    Marrakech
Nog een vrije dag om de magische sfeer te ervaren.

Dag 19    Vertrek
Transfer naar het vliegveld en terugreis naar Nederland.

Wat is inbegrepen?

  • Alle overnachtingen: Riads, hotels (middenklasse), auberge, gite, bij familie en bivak in de woestijn. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Overnachtingen in bij de Berberfamilie,Fez (1x), Meknes, Erfoud, Midelt, Merzouga, Dades, Ouarzazate, Ait Ben Haddou en Hoge Atlas zijn inclusief ontbijt én avondeten. (Lunches zijn voor eigen rekening, behalve dag 14)
  • Stadsgids in Fez
  • Dromedaristocht in Erg Chebbi, Merzouga
  • De transfers van en naar het vliegveld
  • Vervoer met chauffeur en reisbegeleiding door Khalid

Wat is niet inbegrepen:

  • De vliegreis is exclusief.
  • Entreegelden
  • Lunches

Dit programma kost €1250 p/p met meerdere families

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.