10-daagse / Het diepe Zuiden en kasbah’s

Rondreis / Culturele reis / Individuele reis / Familiereis / Groepsreis

Tijdens deze reis zul je op aangename wijze kennismaken met zowel de natuur als met de culturele hoogtepunten van Marokko. Deze fascinerende reis leid je door groene oases, ”duizenden” eeuwenoude  kasbah’s, lemen huizen in de valleien en een ruig woestijn- en berglandschap. Hier leven de herders en Bedoeïenen.

10-daagse reis Marrakech/Ouarzazate/Zagora/ Merzouga/Sahara/ Gorges des Dades/ Ouarzazate/ Marrakech Een prachtige reis door palmenvalleien, langs eeuwenoude kasbah's, een tocht door de stille woestijn op de rug van een dromedaris en vervolgens de bruisende hectiek van Marrakech. Veel afwisseling!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1 Aankomst in Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2 Marrakech - Ouarzazate via Aït-Benhaddou
Je steekt de Hoge Atlas over en passeren de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten en je kunt vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen.
Onderweg een bezoek aan Kashba Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Overnachting in een hotel in Ouarzazate.

Dag 3 Ouarzazate - Zagora via vallei van de Drâa
Vandaag rijd je door de vallei van de Drâa, een 200 km lange palmenvallei met duizenden kasbah’s. Je passeert Agdz richting Zagora. Zagora is de laatste “grote” stad voordat de Sahara begint. Je beleeft vandaag onze meest zuidelijke dag. Het bord “Timboektoe 52 dagen” spreekt tot de verbeelding…
Na de lunch bezoek je in Tamegroute een invloedrijke medersa (Koran universiteit), de oudste bibliotheek van Marokko uit de 17e eeuw en de aardewerkfabriekjes van “La poterie verte”. Je zult ook door de ondergrondse straatjes lopen. Overnachting in een hotel in Zagora.

Dag 4 Zagora - Merzouga/Saharawoestijn
Na het ontbijt rijd je door een uitgestrekt landschap met kleine dorpjes en palmoases van de Drâa vallei. Dit is één van Marokko’s grootste oases met werkelijk miljoenen palmbomen, zover het oog kan reiken. Je reist via Agdz en ga dan door naar Tazzarine en Alnif. Je rijdt ten zuiden van Jbel Saghro. Dat is een ruig gebied met steile rotswanden, plateaus en zwartachtige hellingen. Op weg naar Rissani rijd je door de Tafilalt-vallei met zijn palmbos. De dadels van de palmen zijn een hele belangrijke bron van inkomsten. Bezoek aan Rissani, een klein stadje aan de rand van de Sahara. Het is leuk om daar een kleine souk (markt) te bezoeken. Het is een dadel- en groentemarkt en een van de beroemdste van het zuiden. Rissani is het laatste stadje en tevens de poort naar de Sahara. Overnachting in auberge aan de rand van de Sahara.

Dag 5 Merzouga /Saharawoestijn – Bivak
Er is hier de mogelijkheid om of lekker te luieren bij het zwembad of een leuke wandeling te maken naar Merzouga, langs de rand van de zandduinen, door de oase weer terug naar de auberge.
Eind van de middag ga je lopend naast of op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Je hoeft niet al je bagage mee te nemen, alleen spullen voor één nacht. Het is mooi om een duin op te klimmen en daar vandaan de zonsondergang te zien. Je slaapt in een nomadentent óf onder de sterrenhemel.

Dag 6 Merzouga /Saharawoestijn – Gorges des Dades
’s Morgens vroeg kun je de zonsopkomst bewonderen en daarna keer je terug naar de bewoonde wereld op de dromedaris. In de auberge gebruik je het ontbijt. Vanaf de auberge vertrek je naar de Dadeskloof. Je reis door de Vallée Tafilalt. Vlak na Erfoud is het interessant om het irrigatiesysteem van de oases via khettara’s te bekijken. Khettara’s zijn ondergrondse kanalen die het water over grote afstanden vervoeren. Ze dateren uit de 17e eeuw. Het water werd zo naar de oase geleid. Bij Tinerhir, een klein stadje, is het begin van de Todra-kloof (Gorges du Todra). Hier zijn de indrukwekkendste rotswanden van het Zuiden. Ze zijn zo’n 300 m hoog. Ze vormen de smalle doorgang naar de kloof. Ze zijn bekend bij meer ervaren bergbeklimmers.
Je reis verder naar de Dadeskloof. Aan het begin van de kloof heb je een mooie vallei, met op de oevers van de rivier populieren en vijgen-, amandel- en walnotenbomen met langs de weg een lint van dorpjes. Uiteraard ook hier mooie kashba´s. Het wordt ook wel de vallei van de “duizend kashba’s”genoemd. Overnachting in een hotel in Gorges des Dades.

Dag 7 Gorges des Dades – Ouarzazate
Je reis via Boumalne Dadès; daarna rijd je door Vallée des Roses. De inwoners van de Rozenvallei leven van de bloem. In de 10e eeuw hebben pelgrims de Rosa damascena meegenomen uit Mekka. Je eindbestemming van vandaag is Ouarzazate. Daar kun je de beroemde Kashba de Taourirt bezoeken. Begin 20ste eeuw was de Glaoui-familie oppermachtig in het zuiden. Toen de Fransen kwamen, collaboreerden zij als eersten. De kashba is in de 18e eeuw gebouwd. Je slaapt in een hotel in Ouarzazate.

Dag 8 Ouarzazate – Marrakech
Je rijdt terug over de Hoge Atlas via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar Marrakech.
Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina. Het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt vlakbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

Dag 9 Bezichtigen Marrakech
Vrije dag en wat is er zoal te doen?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet …

Dag 10 Transfer naar het vliegveld; Vertrek uit Marrakech

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs berekenen we nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

 

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.