Kookreis Marokko – Eet smakelijk, bismillah!

Rondreis / Culturele reis / Themareizen / Familiereis / Groepsreis

Marokko kent een rijke keuken die bekend staat om het gebruik van veel kruiden en veel ingrediënten. De volle smaak van de Marokkaanse keuken ligt tussen de Mediterrane en Afrikaanse keuken in. Deze reis neemt je mee van uit Marrakech naar een berberdorpje in de Hoge Atlas. Daar word je hartelijk ontvangen door een familie en met hen ga je heerlijk koken. Daarnaast is het een uitgelezen manier om het prachtige berglandschap, de valleien en watervallen te ontdekken. De perfecte manier om de cultuur en natuur van Marokko te leren kennen…

7-daagse reis Marrakech/ Imlil/ Aremd/ Marrakech


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2     Marrakech -  Imlil (1700m) - Armed (1950m)
Vandaag ga je echt het gebergte in. Je rijdt naar de Hoge Atlas tot in Imlil, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. Je bent dan in het nationaal park “Toubkal”. In dit dorpje ga je boodschappen doen voor de maaltijd die je de volgende dag gaat bereiden: de kruiden, de groenten … alles wat je nodig hebt. Je loopt nog een mooi klein stukje door de bergen naar Aremd (1950 m). Na de lunch is een leuke mogelijkheid om het dorp en de directe omgeving verkennen. Overnachting in de gite (berghut).

Dag 3     Atlasgebergte (Armed)
Na het ontbijt starten de voorbereidingen voor het bereiden van de lunch. Je gaat gezellig samen in de keuken aan de slag met een lokale berber vrouw of man om tagine, couscous of M’semen (pannenkoekjes) te leren maken. De Marokkaanse keuken is een rijke keuken en hier wordt er een tipje van de sluier voor je opgelicht. Overnachting in de gite (berghut).

Dag 4     Armed – Sidi Chamharouch (2350 m) –  Armed 
Na het ontbijt  is een leuke mogelijkheid om richting Toubkal naar Chamharouch (2310 m) te lopen. De Toubkal is de hoogste berg van Noord-Afrika. Hij is 4167 meter hoog. Een wandel programma zou kunnen zijn: Je loopt ± 2,5 uur heen. Dit is een stijgend pad. In Chamharouch is een maraboet (eerbiedwaardig hoofd van een religieuze broederschap). Mensen gaan naar hem toe om wensen in vervulling te laten gaan, bijvoorbeeld genezen van een ziekte of een kinderwens. De terugweg is ongeveer 1.5 uur lopen. Nadat je je hebt kunnen opfrissen. Als je wilt, kan je een traditionele hammam bezoeken in het berberdorp Armed. Een welverdiend relaxmoment! Daarna ga je de keuken in voor het bereiden van de avondmaaltijd. Overnachting in de gite (berghut).

Dag 5      Armed (1950m) - Imlil (1700m) - Marrakech
Na het ontbijt loop je terug naar Imlil en gaat de reis terug naar Marrakech. Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina. Het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt vlakbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

Dag 6     Bezichtigen Marrakech
Vrije dag en wat is er zoal te doen? Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 7     Vertrek uit Marrakech. Transfer naar het vliegveld

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.