Trekking Midden Atlas

Trekking/Wandelen/Familiereis/Groepsreis

Onze tocht doorkruist de Midden Atlas. Het is een gebergte met een variëteit aan kleuren; prachtige uitzichten, wildwater rivieren, oeroude bossen en meren. Naast de oude eiken zijn vooral de uitgestrekte cederbossen heel bijzonder. Het zijn de meest uitgestrekte naaldbossen van Noord Afrika. In Marokko is deze streek bekend om de moed en de vrijgevigheid van de mensen. De bevolking heeft ook zijn zang en dans door deze natuur laten inspireren.
We starten deze reis in koningsstad Fes, waar we een dag door de historische binnenstad wandelen en bezoeken aan het einde van de reis koningsstad Meknes.

12-daagse reis Fès/Trekking Midden Atlas/Meknes/Fès Tijdens onze zevendaagse trekking lopen we door de Midden Atlas, onze bagage wordt vervoerd door muilezels. Daarnaast bezoeken we twee koningssteden: een mooie combinatie van natuur en cultuur!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1      Aankomst Fès
Bij aankomst op het vliegveld van Fès word je afgehaald en naar jouw Riad of hotel gebracht.

Dag 2     Bezichtigen Fès
Fez is één van de vier koningssteden en wordt het culturele en intellectuele centrum van het land genoemd.
De oude medina (Fez el-Bali) kent duizenden en duizenden kleine straatjes. De meeste zijn zo smal dat handkarren en ezels de enige manier van transport van goederen zijn en dan nog moet je jezelf soms platdrukken tegen de zijkanten van de smalle straatjes. In dit historische gedeelte (begin 9e eeuw) loopt de rivier “Wadi Fès”. Ten oosten hiervan heb je de Andalusische kern en op de linkeroever de Karaouïne-wijk.
Meer in het westen stichtten de Meriniden Fès el-Jedid (Nieuw Fez). Daar liggen het koninklijke paleis en de Joodse wijk (“Mellah”).
We bezoeken Fès met een stadsgids. Overnachting in Fès.

Dag 3     Fès – Khénifra (826m) – Oued Serrou (842m)
We verlaten Fès en rijden door het glooiende heuvellandschap naar de Midden Atlas. We lunchen in Khénifra en brengen een bezoek aan deze hoofdstad van de provincie. Dit is tevens mijn geboorteplaats. Het stadje ligt op een hoogte van 826 meter. Het is de hoofdstad van de Berberstam Zaïane. Deze stam verzette zich hevig tegen de Franse kolonisten aan het begin van de 20ste eeuw. Ze versloegen de Fransen in de Slag bij El Herri in 1914. We gaan naar een klein berberdorpje, daar eten en slapen we bij een familie. Het dorpje heet Oued Serrou; Oued betekent rivier, het dorpje ligt aan de rivier de Serrou.

Dag 4     Oued Serrou – Plateau Ajdir (1635m) – Anou Ouasfour (1640m) - 3 uur
Na het ontbijt gaan we naar het startpunt van onze tocht. Op het Plateau Ajdir wordt de bagage op de muilezels geladen. Na de lunch gaan we op pad. We slaan ons bivak op bij Anou Ouasfour.

Dag 5     Anou Ouasfour – Tamajouit - Lac Tiguelmamine (1626m) - 5 uur
Vandaag slapen we bij een meer. Het meer wordt “Bril van Atlas” genoemd. Dat komt door de geomorfologische vorm van het meer: deze twee vijvers naast elkaar zijn als een cirkelvormig bril. Het meer is 20 m diep. Tiguelmamine, verkleinwoord van het Berberse woord "Aguelmame", dat "meer" betekent.

Dag 6     Lac Tiguelmamine – Aguelmame Miami (1476m) – Ferme Tagaroutch - 5 uur
Vanaf het meer lopen we een mooie route naar het dorpje Ait Khoya. Na het dorp bereiken we het moerassige meertje Aguelmame Miami. We lopen door een eikenbos . Na de lunch lopen we richting een boerderij. Deze berberfamilie verbouwt appels. Bij deze boerderij gaan we overnachten.

Dag 7     Ferme Tagaroutch – Boumzil – Aguelmame Azigza (1490m) - 5 uur
Dit is een visrijk bergmeer “het blauwe meer”; het is gelegen in de krater van een dode vulkaan. Het meertje ligt prachtig in een hele groene omgeving van cederbossen en steeneikbossen. Hier leven ook apen.
Het meer wordt gevoed door beekjes en ondergrondse bronnen.

Dag 8     Aguelmame Azigza – Sources Oum Er Rbia (1300m) - 5 uur
We gaan naar de oorsprong van de Wadi Oum er-Rbia (een rivier van 600 km). De bronnen van deze rivier “Sources Oum er-Rbia”. Het zijn meer dan veertig bronnen. Samen vormen ze watervallen die zich van de steile kalksteenrotsen storten. De bronnen vormen ze het begin van de langste rivier van Marokko.

Dag 9     Sources Oum Er Rbia - Ait Bou dihar (1596m) - 5 uur 
We stijgen jbel Bou Yaqba (1512m) naar het plateau. We lopen afwisselend door bos en open vlakten. We lunchen naast een waterbron en lopen verder naar het dorp Boudiher. In de omgeving van Boudiher wordt veel graan verbouwd en er is veeteelt in de vorm van koeien en schapen. We slapen naast een berberfamilie. 

Dag 10     Boudiher – Zaouia d’Ifrane (1480m) - 5 uur
Zaouia Ifrane werd geleidelijk aan opgebouwd rond het graf van de marabout Sidi Boubker M'hammed aan de voet van een klif. Ook hier is kalksteen geërodeerd (karstverschijnsel) tijdens het tertiair (66,0 tot 2,58 miljoen jaar geleden), dat de aanwezigheid van grotten verklaard. Ifrane is het woord voor "grot" in het Berbers.

Dag 11     Mèknès - 45 minuten 
Na het ontbijt staat de minibus klaar om ons naar Mèknès te brengen. Voordat we op weg gaan is er tijd om in dorp Zaouia d’Ifrane, afscheid te nemen van onze kok en muilezelmannen. Nadat we ons hebben opgefrist in het hotel, is er de gelegenheid om Mèknès te verkennen. Overnachting in Mèknès.

Dag 12     Vertrek naar Fès en daarvandaan naar huis.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs word aan je verstrekt nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.