Hoogtepunten van het Noorden naar het Zuiden

Rondreis/Culturele reis/Familiereis/Groepsreis

Deze rondreis begint in Fès, de oudste koningsstad van Marokko, een belangrijk intellectueel, cultureel en religieus centrum. Je reist naar de koningsstad Meknès, bekend vanwege de fraaie ommuurde binnenstad. De reis gaat vervolgens naar het bergstadje Chefchaouen in het Rifgebergte, beroemd om de met blauw gekalkte huizen. De reis gaat verder langs de UNESCO stad Tetouan en daarna door naar het uiterst noordelijk gelegen Tanger. Via de Midden Atlas reis je naar het eindpunt: de koningsstad Marrakech.

9 daagse reis Fès/Meknès en Volubilis/Chefchaouen/ Tanger/Casablanca/Beni Mellal/ Ouzoud/ Marrakech Het is een interessante reis, waarbij je de culturele hoogtepunten van Marokko ziet. Daarnaast maak je kennis met de mooie natuur van Marokko.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Fès
Bij aankomst op het vliegveld van Fès word je afgehaald en naar jouw Riad of hotel gebracht.

Dag 2     Bezichtigen Fès
De oude medina (Fès el-Bali) kent duizenden en duizenden kleine straatjes. De meeste zijn zo smal dat handkarren en ezels de enige manier van transport van goederen zijn en dan nog moet je jezelf soms platdrukken tegen de zijkanten van de smalle straatjes. In dit historische gedeelte (begin 9e eeuw) loopt de rivier “Wadi Fès”. Ten oosten hiervan heb je de Andalusische kern en op de linkeroever de Karaouïne-wijk. Meer in het westen stichtten de Meriniden Fès el-Jedid (Nieuw Fès). Daar liggen het koninklijke paleis en de Joodse wijk (“Mellah”). Je bezoek Fès met een stadsgids. Overnachting in Fès.

Dag 3     Fès - Meknès en Volubilis - Chefchaouen
De reis gaat naar Meknès. Deze koningsstad heeft een oude medina. Bab Mansour is de grootste stadspoort van Meknès. Het ligt aan het Place El-Hedime. Het Dar Jamai Museum is vlakbij en daar vind je Marokkaanse kunst en kun je hele oude exemplaren van de Koran bekijken, samen met antieke sieraden en andere voorwerpen. Via een mooie route rijd je naar Volubilis, dit is een oude Romeinse stad. Je gaat er ruïnes bezichtigen, ook deze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Daarna reis je verder door het Rif gebergte naar het bergstadje Chefchaouen, gelegen aan de voet van Jebel Kelaa en Jebel Meggou. Overnachting in Chefchaouen.

Dag 4     Chefchaouen -  wandeling Akchour – Chefchaouen
Na het ontbijt rijd je ongeveer 30 km naar de bossen van Akchour. Daar maak je een wandeling van ongeveer drie uur. Je wandelt naar de watervallen van Akchour.
Na de lunch keer je terug naar Chefchaouen. Daar heb je de gelegenheid om je even op te frissen in het hotel. Daarna een bezichtiging van Chefchaouen, het blauwe stadje genoemd.
Het stadje kent steile, smalle straatjes met wit en indigoblauw gekalkte gebouwen. De huizen hebben rijkversierde deuropeningen. Het stadje is rijk aan pleintjes en fonteinen, wat maakt dat het hier heerlijk toeven is. Overnachting in Chefchaouen.

Dag 5     Chefchaouen – Tanger – Casablanca
Je reis via het witte stadje Tetouan naar Tanger. Tetouan, gelegen tussen de uitlopers van het Rif gebergte is de voormalige hoofdstad ten tijde van het Spaanse protectoraat.
Daarna ga je naar Tanger, de route gaat vandaag langs de Hercules grotten (ontstaan door de eeuwenlange inwerking van het zeewater) en Cap Spartel, door de Romeinen de “Kaap van de wijnranken” genoemd. Na de lunch naar Rabat . In de “Koninklijke” stad zie je de oude medina, de 10e eeuwse Oudaya Kasbah met de schitterende toegangspoort, de onvoltooide Hassan Toren, het mausoleum van koning Mohamed V en de ruïnes van het Romeinse Chella.  Overnachting in Casablanca.

Dag 6     Casablanca – Beni Mellal
’s Ochtends bezoek je de Moskee Hassan II. Deze heeft een 200 meter hoge minaret die met een laserstraal 30 kilometer richting Mekka schijnt. Na het bezoek aan de moskee loop je over de belangrijkste Boulevard Aïn Diab langs de zee. Vervolgens ga je naar de oude wijk Habouss. Na de lunch vertrek je richting Beni Mellal. De moderne stad Beni Mellal ligt aan de voet van de Midden-Atlas, aan de rand van de grote Tadla-vlakte. Je overnacht in de buurt van Beni Mellal op een bijzondere locatie. Het is een mooie plek in de natuur, een maison d’hôte gerund door een familie. Je treft daar een hele persoonlijke sfeer en heerlijk eten aan.

Dag 7     Beni Mellal – De prachtige Watervallen van Ouzoud  – Marrakech
Bezoek aan de watervallen van Ouzoud. Deze watervallen zijn een van de mooiste plaatsen van Marokko in de Midden-Atlas. Ouzoud is een berbers woord voor ‘olijf’ en die kom je erg veel tegen op weg naar beneden.
Het water stort zich 110 m naar beneden in een kom van kalkrotsen. Er zijn apen die daar spelen en eten in de grote Johannesbroodbomen. Op het punt waar het water gaat vallen, zijn nog  antieke molens voor maïs of gerst. Er zijn hier traditionele cafeetjes. Je gebruik hier je lunch. In de tweede helft van de middag rijd je naar Marrakech. De parel van het zuiden wordt deze koningsstad genoemd. Die bijnaam dankt de stad aan haar mooie paleizen en bouwwerken. Je waant zich in een oosterse wereld als je over het eeuwenoude Place Djemaa El Fnaa dwaalt.  Overnachting in Marrakech.

Dag 8     Marrakech
Wat is er te doen in Marrakech?
Er zijn vele leuke dingen om te bezichtigen. Het paleis “Bahia” (20-25 min lopen vanaf het centrum) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet….

Dag 9     Marrakech en transfer naar het vliegveld
Afhankelijk van de tijd waarop je terug vliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar twee uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.