Beklimming Toubkal 4167 m

Trekking/Wandelen/Familiereis/Groepsreis/Individuele reis

Een 8-daagse voettocht met als hoogtepunt de beklimming van de Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord-Afrika. Het is een uitstekende manier om het prachtige berglandschap, de valleien en watervallen te ontdekken.

8-daagse reis Marrakech/ Hoge Atlas / Marrakech Een voettocht met muilezels door het hooggebergte. Tijdens deze trekking bedwing je de hoogste top van Noord-Afrika. Je draagt zelf alleen een dagrugzakje. Een goede conditie is vereist. Daarna genieten van de bruisende stad Marrakech.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Marrakech
Aankomst op het vliegveld van Marrakech en transfer naar Riad of hotel in de medina (het oude stadscentrum). Afhankelijk van het tijdstip waarop je landt, heb je meer of minder tijd om de stad te verkennen en de oosterse sferen op te snuiven.

Dag 2     Marrakech - Imlil (1700m) - Armed (1950m)
Vandaag ga je echt het gebergte in. Je rijdt naar de Hoge Atlas tot in Imlil, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. Je bent dan in het nationaal park “Toubkal”. Je loopt nog een mooi klein stukje door de bergen naar Aremd (1950 m). Overnachting in de gite (berghut).

Dag 3     Armed – Sidi Chamharouch (2350 m) – Refuge Neltner (3207 m)
Na ontbijt verlaat je het dorpje. Via de rivierbedding en vervolgens zigzaggend naar het bedevaartsoord Chamharouch (2350m). In Sidi Chamharouch is een marabout (eerbiedwaardig hoofd van een religieuze broederschap). Mensen gaan naar hem toe om een wens in vervulling te laten gaan, bijvoorbeeld genezen van een ziekte of een kinderwens. Na uitgerust te zijn bij Sidi Chamharouch stijgen je verder omhoog naar het ideale vertrekpunt voor de beklimming van de top van de Toubkal. Overnachting in Refuge Neltner.

Dag 4     Refuge Neltner - Top van Toubkal (4167 m) - Refuge Neltner
Je krijgt een vroeg ontbijt, want je vertrekt als het nog donker is. Deze dag maak je flink stijging. Vanaf Refuge Neltner begin je meteen te klimmen naar de top van Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord Afrika. De bestijging is een intensieve tocht van 4 uur naar een indrukwekkend uitzicht over het Atlasgebergte, het Saghrogebergte in het oosten, het Sirouagebergte in het westen en de Haouz-vlakte in het noorden. Op een heldere dag kun je zelfs Marrakech zien liggen. De afdaling neemt ongeveer 2 uur in beslag. Overnachting in Refuge Neltner.

Dag 5     Refuge Neltner (3207 m) - Armed (1950m)
's Ochtends daal je in ongeveer 4 uur af naar het dorp Armed. Als je wilt, kan je een traditionele hammam bezoeken in het berberdorp Armed. Een welverdiend relaxmoment!

Dag 6     Armed (1950m) - Imlil (1700m) - Marrakech
Na het ontbijt loop je terug naar Imlil en gaat de reis terug naar Marrakech.
Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina. Het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt vlakbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

Dag 7     Bezichtigen Marrakech
Vrije dag en wat is er zoal te doen?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 8     Transfer naar het vliegveld; Vertrek uit Marrakech

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs word aan je verstrekt nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.