Wandelen in de bergen en Marrakech

Wandelen/ Familiereis/Individuele reis/ Groepsreis

Lekker een week eruit en dan de leuke combinatie van de bruisende stad en de overweldigende natuur van het hooggebergte beleven. Dat biedt deze reis. Het is een compacte reis met een afwisselende combinatie. Een aantal dagen in de natuur en dan actief bezig zijn om je daarna onder te dompelen in de oosterse sferen van de stad. Genieten van de sfeer en de rijke cultuur.

8-daagse reis Marrakech/Wandelen Hoge Atlas/ Marrakech Een prachtige reis om zowel te genieten van de natuur in het hooggebergte, als de cultuur van de koningsstad Marrakech. Tijdens het wandelen hoef je alleen een dagrugzakje te dragen. De rest wordt vervoerd door muilezels.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2     Marrakech – Imouglad (1400m) - Tizi Oussem (1890m) - 5 uur 
In Marrakech word je met een auto of minibus opgehaald en naar het startpunt Imouglad in de Hoge Atlas gebracht (1400m). Deze rit van anderhalf uur voert je door verschillende berberdorpen, allemaal in de kleur van de aarde. De dorpen kleuren mee met de aarde, die door de mineralen in de grond steeds anders kleuren.
Vanaf Imouglad ga je omhoog en loop je de bewoonde wereld uit door de vallei van Assif n’Ait Mizane. Een stijgend en slingerend pad brengt je naar de pas Tizi-n-Tacht (2000m). Daar heb je een mooi vergezicht over de vallei  van Ouïssaden. Daarna loop je al dalend naar het dorpje Tizi Oussem en overnacht je in een gite.

Dag 3     Tizi Oussem(1890m)  – Imlil (1740m) - Armed (1950 m) - 5 uur
Vandaag loop je over de pas Tizi n’Mzik (2390m), waar je kan genieten van landschappen. Daarna maak je een lange afdaling naar het dorp Imlil (1740m). In de bergketen rondom Imlil liggen in de groene dalen Berberdorpjes verscholen. Deze dorpjes aan de rand van de bebouwde terrassen vormen, samen met de vergezichten op de hoge toppen, het decor van je wandeling. Je loopt nog een mooi klein stukje naar de gite (berghut) in Armed (1950m).

Dag 4     Armed (1950 m) – Tizi N’Tamatert (2279 m) – Ouanskra (2220 m) - 4/5 uur
Je loopt een mooie route die langzaam stijgt langs de vallei naar de pas Tizi N’Tamatert (2279 m). Daar aangekomen heb je naar twee kanten een prachtig uitzicht. Bij de afdaling passeer je pittoreske berberdorpjes. In de vallei tref je groene terrassen langs de rivier die door de vallei van Tachdirt loopt. Het is een levendige vallei en  je komt zeker bedrijvige mensen of vrolijke kinderen tegen. Overnachting in gite d’etappe (bij in berber familie).

Dag 5     Ouanskra (2220 m) – Aguerssioual (1400 m) – Marrakech
Op deze laatste wandeldag loop je via kleine dorpjes door de vallei. Het is ongeveer 3½ - 4 uur lopen, na de lunch volgt de transfer naar Marrakech. Je wordt opgehaald in Aguerssioual. Je arriveert ’s middags in Marrakech. Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina.

Dag 6     Bezichtigen Marrakech
Twee vrije dag en wat is er zoal te doen?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 7      Bezichtigen Marrakech

Dag 8     Vertrek uit Marrakech
Transfer naar het vliegveld.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.