Wandelen in de bergen en Marrakech                                                    Groepsreis: 14 t/m 23 september 2024

Wandelen/ Familiereis/Individuele reis/ Groepsreis

Lekker 10 dagen eruit en dan de leuke combinatie van de bruisende stad en de overweldigende natuur van het hooggebergte beleven. Dat biedt deze reis. Het is een compacte reis met een afwisselende combinatie. Een kleine week actief bezig zijn in de natuur en om je daarna onder te dompelen in de oosterse sferen van de stad. Genieten van de sfeer en de rijke cultuur.

10-daagse reis Marrakech/Wandelen Hoge Atlas/ Marrakech Een prachtige reis om zowel te genieten van de natuur in het hooggebergte, als de cultuur van de koningsstad Marrakech. Tijdens het wandelen hoef je alleen een dagrugzakje te dragen. De rest wordt vervoerd door muilezels.

De reis wordt georganiseerd van 14 tot en met 23 september 2024

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Marrakech Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2     Marrakech – Imouglad (1400m) - Tiziane (1800m) - 5 uur  In Marrakech word je met een auto of minibus opgehaald en naar het startpunt Imouglad in de Hoge Atlas gebracht (1400m). Deze rit van anderhalf uur voert je door verschillende berberdorpen, allemaal in de kleur van de aarde. De dorpen kleuren mee met de aarde, die door de mineralen in de grond steeds anders kleuren. Vanaf Imouglad ga je omhoog en loop je de bewoonde wereld uit door de vallei van Assif n’Ait Mizane. Een stijgend en slingerend pad brengt je naar de pas Tizi-n-Tacht (2000m). Daar heb je een mooi vergezicht over de vallei  van Ouïssaden. Daarna loop je al dalend naar het dorpje Tiziane en overnacht je in een gite.

Dag 3     Tiziane(1800m)  – Tizi Téouti (2400m) - Tikkent (2250 m) - 5 uur Vandaag steek je de Tizi Téouti pas over, waar je kan genieten van het uitzicht over het landschap. Daarna maak je een lange afdaling naar de kleine oase van Assaka langs oude jeneverbesbomen.  De lunch gebruik je in de schaduw van walnootbomen. De middagwandeling voert je langs de bosranden naar het Berberdorp Tikkent. Daar eet en overnacht je een gite (berghut).

Dag 4     Tikkent (2250 m) – Tizi N’Tagdalte (2700 m) – Tizi Oussem (1850 m) - 5/6 uur Een interessante etappe met mooie uitzichten. Het is het leefgebied van de halfnomaden. In de zomer trekken ze met hun kuddes naar de zomerweiden in de hoogste bergen en in de winter keren zij terug naar de dalen. Op de pas Tizi N'tagdalte zie je veel herders met hun kuddes schapen en geiten. Daarna loop je al dalend naar het dorpje Tizi Oussem en overnacht je daar in een gite.

Dag 5    Tizi Oussem (1850 m) – Imlil (1740 m) – Armed (1950) - 5 uur Vandaag loop je via de pas Tizi n'Mzik (2390m). Vanaf de pas is het afdalen naar het dorpje Imlil (1740m). In de bergketen rondom Imlil liggen in de groene dalen Berberdorpjes verscholen. Deze dorpjes aan de rand van de bebouwde terrassen vormen, samen met de vergezichten op de hoge toppen, het decor van je wandeling. Je loopt nog een mooi stukje omhoog door een walnootbos naar de gite in Armed (1950m).

Dag 6     Armed (1950m.) - Tizi N'Tamatert (2279m) - Ouanskra (2220m) 4-5 uur Je loopt een mooie route die stijgt langs de vallei naar de pas Tizi N'Tamatert. Daar aangekomen heb je naar twee kanten een prachtig uitzicht. Bij de afdaling passeer je pittoreske Berberdorpjes. In de vallei tref je groene terrassen aan langs de rivier die door de vallei van Tachdirt loopt. Het is een levendige vallei en je komt zeker bedrijvige mensen of vrolijke kinderen tegen. Overnachting in een gite d'etappe ( bij een berberfamilie).

Dag 7     Ouanskra (2220m) - Aguerssioual (1500m) - 4½ uur Je loopt van Ouanskra richting Tinghourine (1600m), hiebij passeer je Tamegguist. Na de lunch loop je verder naar Aguerssioual, waar je de nacht doorbrengt in een gite.

Dag     8 Naar Marrakech Na het ontbijt verlaat je het dorpje. Je wordt opgehaald en reist naar Marrakech. Er zijn veel leuke dingen om te doen. Overnachting in een Riad.

Dag     9 Marrakech bezichtigen Verken deze koningsstad verder. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 10     Vertrek uit Marrakech Transfer naar het vliegveld.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep. 

Deze reis kost met twee personen €1075,-; met 4 personen €775,-; met 6 personen €699,-, met 8 of meer personen €599,-. De prijs is per persoon en op basis van een tweepersoonskamer.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.