Rondreis Koningssteden

Rondreis/Culturele reis/Individuele reis/Familiereis/Groepsreis

Deze interessante en afwisselende rondreis zal je leiden langs de 3 beroemde koningssteden: Fes, Meknes en Marrakech. Samen vormen zij het hart van het culturele leven in Marokko. Fes is een van de belangrijkste koningssteden en wordt het culturele en intellectuele centrum van het land genoemd. Fes werd gesticht door Idriss I in 789. In 808 bouwde zijn zoon Idriss II een andere stad op de linkeroever, die hij El-Alya “Hoge stad” noemde. Marrakech wordt de Parel van het zuiden genoemd. Beroemd is het sfeervolle, eeuwenoude Place Djemaa El Fnaa vol met muziek, eten, slangenbezweerders, waarzeggers en waterverkopers. Meknes is in 1063 gesticht als militaire nederzetting. Pas in de 17e eeuw groeide de stad uit tot een koningsstad. De Midden Atlas is een gebergte met een variëteit aan kleuren, prachtige landschappen, wildwater rivieren, mooie bossen en fantastische meren. De streek staat bekend om zijn moed en vrijgevigheid van de mensen. De bevolking heeft ook zijn zang en dans door deze natuur laten inspireren.

8-daagse reis Fès/Meknes/Midden Atlas/Marrakech Het is een comfortabele reis, waarbij je de culturele hoogtepunten van Marokko ziet. Daarnaast snuif je de ongerepte natuur van de Midden Atlas op.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Fès
Bij aankomst op het vliegveld van Fès word je afgehaald en naar jouw Riad of hotel gebracht.

Dag 2     Bezichtigen Fès
De oude medina (Fès el-Bali) kent duizenden en duizenden kleine straatjes. De meeste zijn zo smal dat handkarren en ezels de enige manier van transport van goederen zijn en dan nog moet je jezelf soms platdrukken tegen de zijkanten van de smalle straatjes. In dit historische gedeelte (begin 9e eeuw) loopt de rivier “Wadi Fès”. Ten oosten hiervan heb je de Andalusische kern en op de linkeroever de Karaouïne-wijk. Meer in het westen stichtten de Meriniden Fès el-Jedid (Nieuw Fès). Daar liggen het koninklijke paleis en de Joodse wijk (“Mellah”).
Je bezoek Fès met een stadsgids. Overnachting in Fès.

Dag 3     Volubilis en Meknes
Via een mooie route rijd je naar Volubilis. Het is een oude Romeinse stad, je gaat er ruines bezichtigen, ook deze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Daarna ga je naar Meknes. Het programma in Meknes is vrij. Deze koningsstad heeft een oude medina. In deze tijd is het tevens een dynamisch economisch centrum, bekend door zijn wijn, olijven en muntthee. Bab Mansour is de grootste stadspoort van Meknes. Het ligt aan het Place El-Hedime. Het Dar Jamai Museum is vlakbij en daar vind je Marokkaanse kunst en kun je hele oude exemplaren van de Koran bekijken, samen met antieke sieraden en andere voorwerpen. Overnachting in Meknes.

Dag 4     Midden Atlas (Khenifra)
Je verlaat Meknes en rijdt door het glooiende heuvellandschap naar de Midden Atlas. Je bezoekt de oorsprong van de Wadi Oum er-Rbia (een rivier van 600 km), de bronnen van deze rivier heten “Sources Oum er-Rbia”. Het zijn meer dan veertig bronnen. Samen vormen ze watervallen die zich van de steile kalksteenrotsen storten. Het is het begin van de langste rivier van Marokko. Vervolgens een bezoek aan het mooie Aguelmame Azigza (1490m). Dit is een visrijk bergmeer “het blauwe meer”; het is gelegen in de krater van een dode vulkaan. Het meertje ligt prachtig in een hele groene omgeving van cederbossen en steeneikbossen. Hier leven ook apen. Daarna  reis je naar Khénifra. Vervolgens ga je naar een klein berberdorpje, daar eet en slaap je bij een familie. Het dorpje heet Oued Serrou.

Dag 5     Via Beni Mellal – Marrakech
Via een mooie route rijd je naar Beni Mellal, 30 km het zuidwesten van Kasba Tadla. De moderne stad Beni Mellal ligt aan de voet van de Midden-Atlas, aan de rand van de grote Tadla-vlakte. Je kunt hier de Ain Asser-doun bronnen bezoeken. Na de lunch gaat de reis verder naar Marrakech.  Je wordt naar je Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum) gebracht. In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 6     Marrakech
De parel van het zuiden wordt deze koningsstad genoemd. Die bijnaam dankt de stad aan haar mooie paleizen en bouwwerken. Je waant zich in een oosterse wereld als je over het eeuwenoude Place Djemaa El Fnaa dwaalt.

Dag 7     Marrakech
Wat is er te doen in Marrakech?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (20-25 min lopen vanaf het centrum) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet….

Dag 8     Marrakech en transfer naar het vliegveld
Afhankelijk van de tijd waarop je terug vliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar twee uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs word aan je verstrekt nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.