Fotoreis Marokko

Fotograferen / Rondreis / Groepsreis / Culturele reis

fotoreis Marokko

Fotografiereis

Een aantal jaren geleden ontmoette ik, Emil Roes, Khalid. Hij prikkelde mij op reis te gaan in Marokko. Marokko is een prachtig land met een rijke cultuur en vriendelijke mensen. Ik ben er inmiddels vier keer geweest en kwam altijd met kleurrijke foto’s terug.

Khalid en ik zijn in de afgelopen jaren goede vrienden geworden. Hem heb ik aangestoken met het fotovirus; gelukkig is dat een positief virus. Dat bracht hem tot het idee om samen met mij een fotoreis in Marokko te gaan organiseren. En dat hoeft hij me geen twee keer te vragen! Met Khalid rondreizen is een erg relaxte bezigheid en een geweldige belevenis. 

In Hilversum heb ik mijn opleiding voor camera en regie gevolgd. In de jaren daarna heb ik beroepsmatig veel ervaring opgedaan met het maken van video’s en foto’s.

Mijn kennis en ervaring breng ik graag over aan de deelnemers van deze fotografiereis. Uiteraard is vooraf niet exact aan te geven wat je gaat leren op deze reis. Dat hangt natuurlijk ook samen met jouw niveau en ervaring. Maar tijdens de reis is er voor elke deelnemer voldoende tijd voor individuele aanwijzingen en tips. En ik heb een handleiding ‘Basiskennis fotografie’ geschreven, daar kun je altijd op terugvallen.

Bekijk op mijn site wat we aan fotografie gaan doen en bekijk foto’s van eerdere edities.

Fotoreis Marokko

Tijdens de reis gaan we aan de hand van enkele opdrachten werken aan de techniek en aan je creativiteit. 

’s Avonds is er tijd om foto’s te beoordelen waarbij je alle lof en bewondering ontvangt als je met bijzondere plaatjes bent terug gekomen of je krijgt tips voor verbetering.
Uiteraard geldt: jijzelf bepaalt wanneer een foto geslaagd is of wanneer je niet tevreden bent over een foto. In het laatste geval bekijken we samen hoe je een volgende keer een betere foto maakt. Je mag natuurlijk ook zelf met vragen en ideeën komen of onderwerpen inbrengen.

Khalid en ik hebben een afwisselende reis uitgestippeld. We gaan naar bijzondere locaties en fotogenieke plekken. Tijdens de reis maken we foto’s van landschappen, architectuur, natuur en mensen. Portretfotografie is maar beperkt mogelijk: met een groep portretfoto’s van onbekende mensen gaan maken is niet zo gemakkelijk en je moet natuurlijk altijd eerst toestemming hebben. Maar een portret schieten van een medereiziger kan natuurlijk ook. (bekijk ook mijn fotografie reisblog)
Emil Roes

11-daagse reis Marrakech/Watervallen Ouzoud/ Ouarzazate/ Sahara woestijn/ Dadesvallei/ Kasba Aït Benhaddou

Het is een comfortabele reis waarbij -vooral je visuele - zintuigen geprikkeld worden. We brengen je naar fotogenieke locaties en je krijgt uitleg en tips over fotograferen. Deze reis is van donderdag 29 februari - zondag 10 maart 2024Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

(www.sto-garant.nl/downloads).

De reis Dag 1   Aankomst in Marrakech Transfer van vliegveld naar Riad of hotel in omgeving van het beroemde plein Jemaa el-Fna.

Dag 2   Naar Watervallen van Ouzoud De watervallen van Ouzoud zijn een van de mooiste plaatsen van de Midden Atlas. Het water stort zich 100m. naar beneden in een kom van kalkrotsen. We genieten  de hele wandeling van mooie uitzichten. verblijven in een bijzondere maison d’hotes.

Dag 3   Via Demnate naar Ouarzazate Vervolgens trekken we over de Hoge Atlas langs spectaculaire vergezichten. Dat is een rustig route waarbij we ons kunnen verbazen over hoeveel kleuren het hooggebergte heeft. Overnachting in Ouarzazate.

Dag 4   Via de palmoase van Skoura naar de Dadesvallei  We vervolgen daarna de route door de Vallei van Skoura en de Rozenvallei naar de Dadesvallei. Het wordt ook wel de vallei van de “duizend kasbah’s” genoemd. We maken een wandeling in de vallei. Overnachting in een Riad in Gorges des Dades.

Dag 5   Via Tinerhir, de Todrakloof naar Merzouga Bezoek aan de Todra-kloof (Gorges du Todra). Vlak voor Jorf is het interessant om het irrigatiesysteem van de oases via khettara’s te bekijken. Ze dateren uit de 17e eeuw. Overnachting in de auberge in Merzouga. De auberge ligt aan de rand van de zandduinen van de Sahara.

Dag 6   Merzouga/Saharawoestijn Eind van de middag gaan we op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Je slaapt in een luxe bivak of onder de sterrenhemel.

Dag 7   Via de Drȃa vallei naar Ouarzazate of Kasbah Aït-BenhaddouWe reizen via Alnif, Tazzarine en Agdz. Het is een route met een mooi landschap. Bezoek aan Kasbah Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden.

Dag 8   Via Ounila-vallei naar het hooggebergte van de Hoge Atlas  We reizen wederom via de Hge Atlas. Dit keer reizen we via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar een klein dorpje in het Nationaal park "Toubkal".

Dag 9   Van Hoge Atlas naar Marrakech 's Ochtends een mooie wandeling in de natuur met schitterende uitzichten. We reizen naar Marrakech en gaan deze roze stad verkennen.

Dag 10 Marrakech Een dag om deze fotogenieke en kleurrijke stad te verder te ontdekken.

Dag 11 Transfer naar het vliegveld 

Deze reis kost 1100 euro per persoon. (11 dagen). Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer.

Wat is inbegrepen?

  • Alle overnachtingen: Hotels, riad, auberge en bivak in de woestijn
  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.
  • De transfer van en naar het vliegveld.
  • Het transport tijdens de reis in minibus
  • Dromedaristocht in de woestijn
  • Fotografiebegeleiding door Emil Roes
  • Reisbegeleiding door Khalid
  • STO-reisgarantie

Wat is niet inbegrepen?

  • De vliegreis is exclusief
  • Drinken, lunches en persoonlijke aankopen
  • Entreegelden en fooien
  • Toeslag eenpersoonskamer

Maaltijdenschema

« van 2 »

Geïnteresseerd?

Heb je interesse en wil je je alvast aanmelden? Gebruik dit formulier. We houden je dan op de hoogte.


    Fotografie is schrijven met licht

    Inzicht in hoe een camera het licht vangt en wegschrijft naar een foto is belangrijk om, technisch gezien, een goede foto te maken. Ik zal daarom enige aandacht besteden aan theorie en daarnaast gaan we veel oefenen in de praktijk. We behandelen in ieder geval de basisregels van de fotografie:

    • Wat is een diafragma en wanneer kies je voor een groot of juist klein diafragma?
    • Wat zijn sluitertijden en wat voor invloed heeft de sluitertijd op een foto?
    • Wat is ISO, wat is het effect van het gebruik van een hoge ISO waarde op
      je foto en welke rol speelt ISO bij het maken van een goed belichte foto?
    • Kies je voor sluitertijd voorkeuze, diafragma voorkeuze, handmatig, of programma voorkeuze?
    • Hoe verhouden diafragma, sluitertijd en ISO zich tot elkaar?
      En vooral:  hoe maak de juiste keuzes bij het instellen?
    • Hoe kun je onder- of overbelichten en wanneer pas je dat toe?
    • Welk type lichtmeting pas je toe (matrix, centrumgericht, spotmeting)?
    • Wat is het verschil tussen RAW en JPEG en waar kies jij voor?
    • Wat is het contrastbereik van je camera, en welke keuze maak je bij de belichting van de foto? Welke instellingen van de belichtingsmeter ga je kiezen?
    • Hoe voorkom ik bewegingsonscherpte door de camera?
    • Welke scherpstelstand stel jij in op je camera?
      (type autofocus single/continue + scherpstel veldstand: Enkelpunts/Dynamisch veld/3D-tracking/groepveld/automatisch veld).

    Of je een interessante foto maakt hangt van veel aspecten af. 

    • Hoe kun je spelen met kleur?
    • Welke invloed heeft de compositie op je foto?
    • Welk perspectieven kun je kiezen om een foto bijzonder te maken?
    • Welke lens (groothoek / standaard / portret / tele) gebruik je om een bepaald effect te bereiken, en welke vertekening treedt er op bij het gebruik van een lens?
    • Wat is het beste moment om een foto te maken, rekening houdend met de lichtomstandigheden en de kleurtemperatuur?

    Stuur ons een bericht,

    dan nemen wij op korte termijn contact met u op.