Khalid Boutahir - Khalid Marokko Reizen

 

 

 

 

 

Mijn naam is Khalid Boutahir en ik ben geboren in Marokko, in de Midden-Atlas. Na de middelbare school heb ik biologie gestudeerd aan de universiteit van Meknes. Tijdens de studie ontdekte ik dat ik liever in de natuur ben, dan dat ik erover lees. Dat heeft mij gemotiveerd om de opleiding voor gids te gaan volgen. Ik ben gediplomeerd gids en mijn specialiteit is reizen in de Hoge en Midden Atlas en de Sahara. Ik heb in Marokko tien jaar in het toerisme gewerkt, voor meerdere reisorganisaties, waaronder Nederlandse.

De Midden-Atlas, Hoge Atlas en de woestijn (de Kasbahroute) zijn mijn terrein. Ik heb veel reizen georganiseerd en begeleid met Europese groepen, vooral Nederlanders, Belgen, Fransen en Spanjaarden.

Daarnaast ook Marokkaanse groepen. Bovendien heb ik ook veel gewerkt met families met kinderen en heb enkele groepen gehandicapten begeleid.

De Midden-Atlas is voor mij heel bekend. Doordat ik daar veel mensen ken, is het mogelijk om wandeltochten te maken door gebieden waar je anders niet kunt komen; het zijn privéterreinen. Er zijn maar weinigen die deze tochten kunnen organiseren. De ongerepte natuur met cederbossen, apen, meren en bronnen waar rivieren ontspringen, zijn prachtig om te bezoeken.

In 2005 ben ik naar Nederland gekomen en woon in Nijmegen met mijn Nederlandse vrouw. Ik heb eerst het inburgeringsprogramma gevolgd, daarna ben ik mijn reisbureau begonnen.  Sinds 2009 ben ik ook Nederlander.

Mijn netwerk in Marokko is uitgebreid, actueel en betrouwbaar. Ik ben vaak in Marokko om reizen te begeleiden of om mijn netwerk te onderhouden en reisafspraken te maken.

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.