Trekking Hoge Atlas

Trekking/Wandelen/Familiereis/Groepsreis/Individuele reis
Een 10-daagse reis met als hoogtepunt de beklimming van de Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord-Afrika. Het is een uitgelezen manier om het prachtige berglandschap, de valleien en watervallen te ontdekken. De perfecte manier om de cultuur en natuur van Marokko te leren kennen…

10-daagse reis Marrakech/Trekking Hoge Atlas/ Marrakech Tijdens deze combi reis van cultuur en veel natuur beleef je Marokko intens. Gedurende de trekking word je bagage door muilezels vervoerd. Je beklimt de hoogste berg van Marokko tijdens deze trekking. Na de beleving van de natuur, kun je je onderdompelen in de gezelligheid en cultuur van Marrakech.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2     Marrakech – Imouglad (1400m) - Tizi Oussem(1890m) - 5 uur 
In Marrakech word je met een auto of minibus opgehaald en naar het startpunt Imouglad in de Hoge Atlas gebracht (1400m). Deze rit van anderhalf uur voert je door verschillende berberdorpen, allemaal in de kleur van de aarde. De dorpen kleuren mee met de aarde, die door de mineralen in de grond steeds anders kleuren.
Vanaf Imouglad ga je omhoog en loop je de bewoonde wereld uit door de vallei van Assif n’Ait Mizane. Een stijgend en slingerend pad brengt je naar de pas Tizi-n-Tacht (2000m). Daar heb je een mooi vergezicht over de vallei  van Ouïssaden. Daarna loop je al dalend naar het dorpje Tizi Oussem en overnacht je in een gite.

Dag 3     Tizi Oussem(1890m)  – Imlil (1740m) - Armed (1950 m)- 5 uur
Vandaag loop je over de pas Tizi n’Mzik (2390m), waar je kan genieten van landschappen. Daarna maak je een lange afdaling naar het dorp Imlil (1740m). In de bergketen rondom Imlil liggen in de groene dalen Berberdorpjes verscholen. Deze dorpjes aan de rand van de bebouwde terrassen vormen, samen met de vergezichten op de hoge toppen, het decor van je wandeling. Je loopt nog een mooi klein stukje naar de gite (berghut) in Armed (1950m).

Dag 4     Armed (1950m) – Sidi Chamharouch (2350 m) – Refuge Neltner (3207 m)- 5 uur
Na het ontbijt klim je tot Refuge Neltner (3207m). Je stijgt langzaam omhoog naar de heilige graftombe Sidi Chamharouch (2350m). In Sidi Chamharouch is een marabout (eerbiedwaardig hoofd van een religieuze broederschap). Mensen gaan naar hem toe om een wens in vervulling te laten gaan, bijvoorbeeld genezen van een ziekte of een kinderwens. Na uitgerust te zijn bij Sidi Chamharouch stijg je verder omhoog naar het ideale vertrekpunt voor de beklimming van de top van de Toubkal. Je overnacht in de refuge.

Dag 5     Refuge Neltner – Top van Toubkal (4167 m) – Refuge Neltner (3207 m)- 6 uur
Je krijgt een vroeg ontbijt, want je vertrekt als het nog donker is. Deze dag maak je een flinke stijging. Vanaf Refuge Neltner begin je meteen te klimmen naar de top van Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord Afrika. De bestijging is een intensieve tocht van 4 uur naar een indrukwekkend uitzicht over het Atlasgebergte, het Saghrogebergte in het oosten, het Sirouagebergte in het westen en de Haouz-vlakte in het noorden. Op een heldere dag kun je zelfs Marrakech zien liggen. De afdaling neemt ongeveer 2 uur in beslag. Overnachting in Refuge Neltner.

Dag 6     Refuge Neltner (3207 m)- Armed (1950m)- 3,5 uur
Na het ontbijt daal je in ongeveer drie en half uur af naar dorpje Armed. Na de lunch je kan ook een traditionele hammam bezoeken in het berberdorp Armed. Overnachting in Armed.

Dag 7     Armed (1950 m) – Tizi N’Tamatert (2279 m) – Ouanskra (2220 m)- 4-5 uur
Je loopt een mooie route die langzaam stijgt langs de vallei naar de pas Tizi N’Tamatert (2279 m). Daar aangekomen heb je naar twee kanten een prachtig uitzicht. Bij de afdaling passeer je pittoreske berberdorpjes. In de vallei tref je groene terrassen langs de rivier die door de vallei van Tachdirt loopt. Het is een levendige vallei en  je komt zeker bedrijvige mensen of vrolijke kinderen tegen. Overnachting in gite d’etappe (bij in berber familie).

Dag 8     Ouanskra (2220 m) – Aguerssioual (1400 m) – Marrakech.
Op deze laatste wandeldag loop je via kleine dorpjes door de vallei. Het is ongeveer 3½ - 4 uur lopen, na de lunch volgt de transfer naar Marrakech. Je wordt opgehaald in Aguerssioual. Je arriveert ’s middags in Marrakech. Je slaapt weer in een hotel of Riad in de medina.

Dag 9     Bezichtigen Marrakech
Vrije dag en wat is er zoal te doen?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 10     Vertrek uit Marrakech Transfer naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs word aan je verstrekt nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.