Trekking Télouèt: Wandelend van Télouèt naar Aït Ben Haddou

Wandelen/Cultuur/Familiereis/Groepsreis/Individuele reis

In een week geniet je op intieme wijze van de prachtige natuur en maak je kennis met de rijke cultuur van Marokko. Je wandelt drie dagen lang langs kasbah’s, grotten en oude dorpjes in de uitlopers van de Hoge Atlas. Natuurlijk heb je ook de tijd om het bruisende stadsleven van Marrakech op te snuiven.

8-daagse reis

Marrakech/ Télouèt/ Anguelz/Tizgui-n-Barda/ Aït Ben Haddou/Marrakech

Een heerlijke cultuur- en wandelreis aan de zuidkant van de Hoge Atlas. Een combinatie van een bezoek aan het stadse leven en de sprookjessfeer van Marrakech en drie dagen wandelen door een prachtig gebied. Je wandelt door een mooie vallei, groen afgewisseld met droge rotsformaties, kleine dorpjes en  kasbah's. Onderweg overnachtingen in familiale sfeer. Aan het begin en eind slaap je in een riad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In
het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en
eten. Overnachting in Marrakech.

Dag 2     Marrakech - Telouet (1800m)
Vandaag reis je naar de bergen. Je steekt de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260m). Het is een route met mooie uitzichten en je kunt vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen. Net na de hoogste pas ga je oostwaarts naar Telouet. Een bezoek aan de Kasbah Telouet. Overnachting “Chez habitants”, je verblijft in een familiale omgeving bij Elhassane en Malika.

Dag 3     Telouet – Anguelz
Na het ontbijt ga je op pad voor een wandeltocht van 11 km (in totaal ongeveer 3½ uur lopen). Onderweg bezoek je zoutmijnen. De lunch is in Anmiter. Je bezoekt Kasbah de Majorelle en bronnen. Onderweg loop je langs prachtige oude, kleine dorpjes. De overnachting is in een gite in Anguelz.

Dag 4     Anguelz – Tizgui-n-Barda
Weer een heerlijke wandeldag van ongeveer 5 uur. Vandaag bezoek je mooie grotten bij Assaka. De lunch is in Ait Oumazir in de vorm van een picknick. De overnachting is in een familiale gite in Tizgui-n-Barda.

Dag 5     Tizgui-n-Barda – Ait Ben Haddou
Je gaat vandaag weer zo’n 5 uur lopen. De tocht gaat via Tiguert; bij Tamdakhte is de picknick. Daar bezoek je ook Kasbah Tamdakhte. Tevens een bezoek aan de grotten van Asfalou. Overnachting in een mooi Riad in Ait Ben Haddou.

Dag 6     Ait Ben Haddou – Marrakech
’s Ochtends eerst een bezoek aan Kasbah Ait Ben Haddou. Dit is een van de beroemdste kasbah’s van het zuiden. Het is vooral een versterkte “KSAR” doordat er vele kasbah’s en woningen dicht bij elkaar liggen. Het geheel ligt tegen de roze getinte zandheuvel op de linkeroever van de Wadi Mellah (Rivier Mellah). Vandaag keer je terug naar Marrakech. Overnachting in Marrakech.

Dag 7     Marrakech bezichtigen
Een vrije dag en wat is er zoal te doen?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg
mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de
Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de
lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 8     Vertrek Marrakech
Transfer naar het vliegveld. Vertrek naar huis.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs word aan je verstrekt nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.