Zon, zee en bergen in het zuiden

Rondreis / Culturele reis / Individuele reis / Familiereis / Groepsreis

Het begin en einde van deze rondreis is Marrakech. In de tussenliggende dagen kom je op afwisselende plaatsen. De reis speelt zich af in de bergen van de Hoge Atlas, daar maak je een mooie wandeltocht in het nationaal park “Toubkal”. Bovendien ga je naar het zuiden /zuidwesten: een boeiend stukje Marokko! De reis gaat verder naar de kust van de Atlantische Oceaan: het strand van Agadir en een mooie kustroute naar Essaouira.

12-daagse reis Marrakech/Armed/Imlil/ Ouarzazate /Taroudant/Tafraoute/ Tiznit/Agadir/Essaouira Dit is een verrassende reis, waarbij je een andere route volgt dan de meeste mensen die Marokko bezoeken. Ook in deze reis veel afwisseling; natuur en cultuur, bergen, steden en strand.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
Op het vliegveld Menara in Marrakech wacht een auto of minibus om je naar het hotel of Riad te brengen. Je kunt heerlijk acclimatiseren in oosterse sferen. De oude medina met zijn souks en het beroemde plein Jemaa el-Fna zijn dichtbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere en oosterse sfeer uit, veel muziek, optredens en eten. Je overnacht in Marrakech

Dag 2     Marrakech -  Imlil (1700m) - Armed (1950m)
Vandaag ga je echt het gebergte in. Je rijdt naar de Hoge Atlas tot in Imlil, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. Je komt dan in het nationale park “Toubkal”. Je loopt nog een mooi klein stukje door de bergen naar Aremd (1950 m). Na de lunch maak je een mooie wandeling. Vanuit het dorp verken je de omgeving. Overnachting in de gite (berghut).

Dag 3  Armed (1950m) – Sidi Chamharouch (2350 m)
Na ontbijt verlaat je het dorpje. Je wandelt in het Nationale park “Toubkal”. De Toubkal is de hoogste berg van Noord-Afrika. Hij is 4167 meter hoog.
Je loopt via de rivierbedding en vervolgens zigzaggend naar het bedevaartsoord Chamharouch (2350m). In Sidi Chamharouch is een marabout (eerbiedwaardig hoofd van een religieuze broederschap). Mensen gaan naar hem toe om een wens in vervulling te laten gaan, bijvoorbeeld genezen van een ziekte of een kinderwens. Je kunt in Chamharouch picknicken. Je keert daarna terug in Aremd. Als je het leuk vindt, kun je gebruik maken van een traditionele berber hammam in het bergdorpje. Je eet en overnacht weer in de gite (berghut).

Dag 4    Imlil (1700m) – Ouarzazate via Aït-Benhaddou
’s Ochtends loop je terug naar Imlil, vanaf daar reis je naar Ouarzazate. Je steekt de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten en je kunt vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen. Onderweg een bezoek aan Kashba Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Het is vooral een versterkte “KSAR” doordat er vele kashba’s en woningen dicht bij elkaar liggen. Het geheel ligt tegen de roze getinte zandheuvel op de linkeroever van de Wadi Mellah (Rivier Mellah). Overnachting in een hotel in Ouarzazate.

Dag 5     Ouarzazate – Taroudant
Na het ontbijt begint de reis naar Taroudant. Taroudant ligt in het midden van een vruchtbaar landbouwgebied waar groentes, fruit en olijven worden verbouwd. Taroudant is bekend om haar Berberzilver en kunstnijverheid van de Touaregs. De Touaregs zijn een Berbervolk van nomadische veetelers in de Sahara. Taroudant wordt “klein Marrakech” genoemd, vanwege zijn rode stadsmuren. Op het centrale plein kun je neerstrijken op een terrasje om het dagelijkse leven in Taroudant gade te slaan. Je verblijft in een Riad of hotel op een fijne locatie.

Dag 6     Taroudant – Tafraoute
Vanuit Taroudant zak je verder af richting  het zuiden en rijd je door uitgestrekte vlaktes richting het anti- Atlasgebertgte dat je vanachter de horizon op je wacht. Tafraoute is gelegen tussen de granieten rotsen. Vooral bij zonsondergang krijgen de rotsen prachtige kleuren, ze lijken wel in brand te staan!
’s Avonds kun je in het centrum nog winkelen, bijvoorbeeld de met de hand geborduurde muiltjes/sloffen, de specialiteit van Tafraoute. Diner en overnachting in hotel in Tafraoute.

Dag 7     Tafraoute – Tiznit – Agadir
Na een kleine wandeling langs de “blauwe stenen” van Jean Verame (een Belgische kunstenaar) verlaat je Tafraoute via de paradijselijke kloof van Sidi Mansour. Daarna reis je naar Tiznit. Het ommuurde stadje Tiznit staat van oudsher bekend om zijn kunstnijverheid, vooral  op het vlak van sieraden. Na de lunch gaat de reis verder naar Agadir. Agadir is een van de meest zonzekere plaatsen van Marokko, 300 dagen zon per jaar. Verder is er een mooie, onlangs vernieuwde, boulevard waar je kan wandelen, de ruime stranden en het comfortabele hotel waar je zal slapen. Het is een perfecte combinatie om te relaxen.
Overnachting in een hotel in Agadir.

Dag 8     Agadir – Essaouira
Essaouira is mooi vissersplaatsje aan de Atlantische Oceaan. In vroeger tijden Portugees en dat zie je terug. Het is ook een leuk kunstenaarsstadje en een paradijs voor surfers.

Dag 9     Bezichtigen Essaouira
In de 7e eeuw voor Chr. stichtten de Feniciërs op de plaats van het huidige Essaouira een nederzetting. In de 15e eeuw vestigden de Portugezen hier een militaire handelspost en noemden die Mogador. De stad, de haven en de versterkingen zijn gebouwd in de stijl van Europese forten ontworpen door Theodore Cornut, een bekende Franse architect die ook heeft gewerkt voor Lodewijk XV.
De stadswallen zijn aan de buitenzijde typerend voor Europese versterkingen, maar de binnenmuren zijn in Islamitische stijl.
Het is leuk om de Medina te bezoeken, de stadswallen en de Sqala’s (geschutsplatformen). Lekkere verse vis kun je in de haven eten.

Dag 10     Essaouira – Marrakech
’s Morgens nog een laatste bezoek aan deze magische stad.. Na de lunch reis je naar Marrakech.

Dag 11     Bezichtigen Marrakech
Wat is er te doen in Marrakech?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (20-25 min lopen vanaf het centrum) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet….

Dag 12     Transfer naar het vliegveld; Vertrek uit Marrakech
Afhankelijk van de tijd waarop je terugvliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar twee uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs berekenen we nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.