Vier seizoenen rondreis

Rondreis/Groepsreis/Culturele reis
Dit is een programma waarin een mooie mix tussen cultuur en natuur wordt gemaakt. Je bezoekt drie van de vier koningssteden, maakt een trekking in de bergen van Hoge Atlas en rijdt op een dromedaris door de woestijn. Je slaat de Rozenvallei, Todrakloof en Dadesvallei niet over.

13-daagse reis  Fès/Meknes/Midden Atlas/Erfoud/Sahara/ Dadeskloof/Ouarzazate/Hoge Atlas/Marrakech Een hele mooie reis voor wie in redelijke korte tijd wil genieten van héél veel moois. Drie koningssteden, de woestijn en het hooggebergte. Het zit allemaal in dit programma.

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst Fès
Bij aankomst op het vliegveld van Fès word je afgehaald en naar jouw Riad of hotel gebracht.

Dag 2     Bezichtigen Fès
Fez is één van de vier koningssteden en wordt het culturele en intellectuele centrum van het land genoemd.

De oude medina (Fez el-Bali) kent duizenden en duizenden kleine straatjes. De meeste zijn zo smal dat handkarren en ezels de enige manier van transport van goederen zijn en dan nog moet je jezelf soms platdrukken tegen de zijkanten van de smalle straatjes. In dit historische gedeelte (begin 9e eeuw) loopt de rivier “Wadi Fès”. Ten oosten hiervan heb je de Andalusische kern en op de linkeroever de Karaouïne-wijk.
Meer in het westen stichtten de Meriniden Fès el-Jedid (Nieuw Fez). Daar liggen het koninklijke paleis en de Joodse wijk (“Mellah”).
Je bezoek Fès met een stadsgids, Overnachting in Fès.

Dag 3     Bezoek aan Volubilis en Meknès
Beide liggen in een agrarisch heuvellandschap. De meest verbouwde producten zijn wijn, olijven en graan. Via een mooie route rijd je naar Volubilis. Volubilis is een oude Romeinse stad; je gaat er ruïnes bezichtigen, ook deze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Meknès bestaat uit drie stadsdelen:  de oude medina, de koningsstad en Ville Nouvelle (de nieuwe stad). In Meknès zijn meerdere hoogtepunten om te bezoeken. Overnachting in Meknès.

Dag 4     Naar de Midden Atlas
De Midden Atlas is bekend om zijn enorme cederbossen en bergmeren.

In de Midden Atlas ontspringt de langste rivier van Marokko de Wadi Oum er-Rbia (600 km). Je gaat vandaag naar de oorsprong van deze rivier “Sources Oum er-Rbia” (moeder van de Lente).Daarna bezoek je het meertje Aguelmame Azigza.

Je gaat naar een klein berberdorpje, daar eet en slaap je bij een familie. Het dorpje heet Oued Serrou; Oued betekent rivier, het dorpje ligt aan de rivier de Serrou. Overnachting in Serrou bij familie thuis.

Dag 5     Via de Ziz vallei naar Merzouga.
Vandaag is een reisdag, vanuit de auto is het genieten van het landschap. Als je de Midden Atlas uitrijdt, wordt het landschap droger. In de vallei van Ziz worden ruige bergwanden afgewisseld met palmoases. Je kunt regelmatig uitstappen om van het uitzicht te genieten. Aan het einde van de dag ben je aan het begin van de Sahara…
Overnachting in een auberge in Merzouga. De auberge ligt aan de rand van de zandduinen.

Dag 6     De Sahara bij Merzouga
Een tocht op dromedarissen en ’s nachts overnachten in de zandduinen van de woestijn (onder de sterrenhemel of in de tent). In de ochtend bezoek je in Erfoud een mineralenfabriek. Erfoud is in Marokko bekend vanwege zijn mineralen en fossielen. Bezoek aan Rissani, een klein stadje aan de rand van de Sahara. Na de lunch is het vertrek op dromedarissen. Hier zie je de woestijn zoals wij ons een woestijn voorstellen: prachtige zandduinen met hier en daar een oase. Het is prachtig om van de zonsondergang of  zonsopgang te genieten. Overnachting in een luxe bivak óf onder de sterrenhemel.

Dag 7     Via Tinerhir, de Todrakloof naar de Dadesvallei
Bij Tinerhir is het begin van de Todra-kloof (Gorges du Todra). Hier zijn de indrukwekkendste rotswanden van het zuiden van zo’n 300 m  hoog. Je bezoekt daarna de Dadeskloof. Aan het begin van de kloof heb je een mooie vallei, met op de oevers van de rivier populieren en vijgen-, amandel- en walnotenbomen met langs de weg een lint van dorpjes. Uiteraard ook hier mooie kasba´s. Het wordt ook wel de vallei van de “duizend kasba’s” genoemd.
Overnachting in een riad in Gorges des Dades.

Dag 8     Via de palmoase van skoura naar Ouarzazate, bezoek Kasbah Taourirt  
Kasbah Taourirt is in de 18e eeuw gebouwd. Sierstucwerk en kleurig beschilderde houten plafonds, bewerkte houten schermen en siersmeedijzerwerk maken het bezichtigen van deze kasbah de moeite waard. Hier is ook een gedeelte van de de film de Sheltering Sky opgenomen. Je kunt ook het filmmuseum bezoeken. Overnachting in Ouarzazate.

Dag 9     Kasbah Aït-Benhaddou en dan over de Hoge Atlas
’s Morgens een bezoek aan Kasbah Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kasbah’s van het zuiden. Het is vooral een versterkte “KSAR” doordat er vele kashba’s en woningen dicht bij elkaar liggen. De versieringen van de Kashba hebben vele filmmakers geïnspireerd.  U steekt de Hoge Atlas over en je passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Tenslotte komt u door de Ourika-vallei. Dat is een erg mooie vallei. In de bergketen rondom Imlil liggen in de groene dalen Berberdorpjes verscholen. Deze dorpjes, aan de rand van de bebouwde terrassen, vormen samen met de vergezichten op de hoge toppen, het decor van onze wandelingen. Je loopt nog een mooi klein stukje door een walnootbos  naar de gite (berghut op 1950 m). Slapen in gite (berghut).

Dag 10   Trekking in Hoge Atlas
Vandaag een wandeldag door het nationaal park van de Toubkal. De Toubkal is de hoogste berg van Noord-Afrika. Hij is 4167 meter hoog. In de bergen liggen berberdorpjes verscholen. Samen met de groene valleien en de (afhankelijk van het seizoen) besneeuwde toppen vormen ze een prachtig decor waar je door heen wandelt. Je kunt hier een traditionele berber hammam bezoeken.

Dag 11   Vertrek uit Hoge Atlas naar Marrakech
’s Morgens nog een wandeling. Na de lunch reis je naar Marrakech.

Dag 12   Vrij te besteden in Marrakech
De parel van het zuiden wordt deze koningsstad genoemd. Die bijnaam dankt de stad aan haar mooie paleizen en bouwwerken. Je waant je in een andere wereld als je over het eeuwenoude Place Djemaa El Fnaa dwaalt met muziek, eten, slangenbezweerders, waarzeggers en waterverkopers. De souks (markten) waar ieder ambacht zijn eigen “afdeling” heeft en de monumenten van de stad zijn beslist een bezoekje waard.

Dag 13   Marrakech en transfer naar het vliegveld
Afhankelijk van de tijd waarop je terug vliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar drie uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs is €950,- per persoon bij 2 of meerpersoons kamer.
Wat is inbegrepen?
- Alle overnachtingen en ontbijt
- Stadsgids in Fès
- Dromedaristocht in de woestijn
- 7 avondmaaltijden + 1 lunch in de Hoge Atlas
- Transport met minibus
- Transfers van en naar het vliegveld
- Reisbegeleiding door Khalid
- STO-reisgarantie

Wat is exclusief?
- De vliegreis
- Entreegelden en fooien
- Drankjes bij de maaltijden

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.