8 daagse Mountainbike reis in het zuiden

Rondreis / Culturele reis / Familiereis / Groepsreis

Marokko leren kennen vanaf je zadel: een hele mooie manier om intensief kennis te maken met de prachtige natuur. De reis voert van Marrakech naar de zuidkant van de Hoge Atlas.

8-daagse reis Marrakech / via Telouet / Aït Ben Haddou / Dadès / via Jbel Saghro / N'kob / Vallei van Drâa / Marrakech Het is een behoorlijk ruig landschap en het is daarbij belangrijk dat je fit bent en gewend bent om op ruig terrein te fietsen. Er zitten trajecten tussen van pistes met losse steentjes en zanderige gedeelten. In totaal fiets je 286 kilometers in 4 en een halve dag.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2     Marrakech – Kasbah Telouet – Kasbah Aït-Benhaddou (47 km fietsen)
’s Morgens vertrek je uit Marrakech. Je steekt de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten. Ongeveer 5 km na de pas, verlaat je de hoofdroute en reist nog 20 km naar Kasbah Telouet, het startpunt van de fietstocht. Je bezoekt de Kasbah, dit was een van de belangrijkste residenties van Thami El-Glaoui, de pasja van Marrakech. Een groot gedeelte is vervallen, maar er resteren nog twee mooie ruimtes. Daarna op de mountain bike; via de Ounila vallei fiets je door kleine berberdorpjes om te eindigen bij het dorp van Kashba Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Overnachting in een riad aldaar.

Dag 3     Kasbah Aït-Benhaddou - Kloof van Dades (65 km fietsen)
Eerst een transfer van anderhalf uur. Onderweg bezoek je een oude nederzetting van grotbewoners. Je begint te fietsen in Kalaat M’gouna. Onderweg heb je grote kans om nomaden tegen te komen. Je zult zeer zeker vele kasbah’s en berberforten zien, gebouwd met verdedigingsdoeleinden. Je zult vandaag grotwoningen tegenkomen die al generaties lang door Berbers bewoond worden. Misschien worden we uitgenodigd om een glas muntthee te drinken, dan heb je de mogelijkheid om meer over de cultuur te horen. Je overnacht in de prachtige vallei van Dades.

Dag 4     Kloof van Dades – Jbel Saghro – N’kob (70 km fietsen)
Vandaag gaat de tocht naar de Berber oase N’kob. Deze schilderachtige route slingert eerst door de vallei van de Dades en daarna banen we ons een weg midden door het Saghro gebergte. Op de top van de Tizi n’Tzazert pas heb je een prachtig uitzicht naar alle kanten. Na de afdaling overnacht je tussen de palmen in een Berber oase aan de voet van de bergen.

Dag 5     N’kob – Vallei van Drâa (74 km fietsen)
Je vervolgt je fietstocht door de eindeloze palmenvallei van de Drâa. Het is de grootste dadelpalmboomgaard van Marokko. Je ontdekt al fietsend de kleine Berberdorpjes die aan de oevers van de rivier de Drâa liggen. De rivier is de levensader van het vruchtbare gebied. Je slaapt in de vallei van de Drâa.

Dag 6     Vallei van Drâa – Tizi-n-Tichka pas – Marrakech (30 km fietsen)
Je rijdt terug over de Hoge Atlas via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar Marrakech.

Dag 7     Marrakech
Vrije dag en wat is er zoal te doen?
Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Je kunt zo meer te weten komen over de rijke geschiedenis en cultuur. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…
Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina. Het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt vlakbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

Dag 8     Vertrek uit Marrakech Transfer naar het vliegveld

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.