Trekking Siroua

Trekking/Wandelen/Familiereis/Groepsreis/Individuele reis

De Jbel Siroua (3305 m) is een vulkanisch gebergte, dat een natuurlijk barrière vormt tussen de Hoge Atlas en de Anti-Atlas. Het heeft een variëteit aan kleuren en prachtige landschappen. Het gebied van Siroua staat bekend om zijn saffraanplantages en berbertapijten.

10-daagse reis Marrakech/ Tamlakoute/ Ait Tigga/ Tisouitine/Azib NÍrriri/Aziouan/ Tachakouch't/Marrakech Een heerlijke wandelreis ten zuiden van de Hoge Atlas. Het is een vulkanisch gebied dat ligt tussen de Hoge Atlas en de Anti Atlas in. Het hoogste punt is Jbel Siroua, een oude, uitgebluste vulkaan. Je wandelt door mooie valleien, met heldere stroompjes, kleine dorpjes en  schaapskooien. Diepe kloven worden afgewisseld door terrasvormige velden.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten. Overnachting in Marrakech.

Dag 2     Marrakech- Tamlakoute (1600m)
Je steekt de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260m). Het is een route met mooie uitzichten en je kunt vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen. Je bestemming van vandaag is het dorp Tamlakoute (1600m). Het is 5 uur rijden, waarvan een ½ kilometer piste. Overnachting in Gite d’étape Tamlakoute.

Dag 3     Tamlakoute – Ait Semgane – Ait Tigga (1947m)
Je loopt via het plateau van Timzaline en je volgt de rivier. Je loopt langs een prachtig een klein dal dat je naar de vlakte van Aït Semgane leidt, vlakbij het dorp Aït Tigga. 5 uur lopen, overnachting in bivak.

Dag 4     Ait Tigga-Tisouitine (2500m).
Je loopt door de dorpjes van Ait Tigga, Idougagh en Ait Ighmour. 5 uur lopen, overnachting in bivak bij Tisouitine aan de voet van de berg Siroua.

Dag 5     Tisouitine - Top Siroua (3305m) – Azib N’Irriri (2400m)
Je stijgt naar de top van de Siroua via de bergkam. Panoramisch gezicht op het hele massief van Siroua, dat wil zeggen van Toubkal tot aan M’goun. 5 á 6 uur lopen, stijgen 700m en dalen 650m. Daarna daal je af naar de schaapskooi van Azib N’Irriri. Overnachting in bivak.

Dag 6     Azib N’Irriri - lunch bij Azib Amassine - Aziouan (2450m)
Je loopt door d’Amzdour. Je passert de schaapskooi van d’Aziz Zougzan. Vanaf de hoogvlakte heb je een heel prachtig uitzicht op de Hoge Atlas. Onderweg kom je mooie afzettingen van basalt tegen. 6 uur lopen, overnachting in bivak.

Dag 7     Azioual- Amassine–Tachakouch't (1800m)
Je volgt het plateau om vervolgens af te dalen naar het dal. Na een kleine stijging van ongeveer een uur komen in het dorp Amassine met zijn moskee en zijn collectieve graanschuur. Via een muilezelpad, dat door de dorpelingen wordt gebruikt, bereiken jullie het dorp Tachakouch' t (2160 m). 5 uur lopen, overnachting in Gite d’étape of bivak.

Dag 8     Marrakech Vandaag keer je terug naar Marrakech. Overnachting in Marrakech.

Dag 9     Marrakech bezichtigen
Een vrije dag en wat is er zoal te doen? Er zijn vele leuke dingen om te bezoeken. Het paleis “Bahia” (10-15 min lopen vanaf het beroemde plein) is heel leuk. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Ook leuk is een ritje in een koetsje om de medina te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef, maar wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. Verdwaal niet…

Dag 10     Marrakech
Transfer naar het vliegveld. Vertrek naar huis

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.