Hoge Atlas Armed najaar goeie maat

 •  Dag 1 Aankomst in Marrakech om 8.45. We rijden dan door naar de Hoge Atlas, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. We gaan lekker lunchen en kunnen daarna de omgeving gaan verkennen. We zijn dan in het nationaal park “Toubkal”. Er kan prachtig gewandeld worden, je kan ook een traditionele hammam bezoeken in een berberdorp. We slapen in een gite. Jullie hebben daar geen slaapzak nodig.
 • Dag 2 Ouarzazate. We steken de Hoge Atlas over en passeren de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten en we kunnen vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen.
  Onderweg een bezoek aan Kashba Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Overnachting in een hotel in Ouarzazate.
 • Dag 3 Erfoud:
  Het is een aanrader om voor we echt gaat rijden eerst de beroemde Kashba de Taourirt te bezoeken. Daarna rijden we door de Vallée des Roses. De inwoners van de Rozenvallei leven van de bloem. In de 10e eeuw hebben pelgrims de Rosa damascena meegenomen uit Mekka. We rijden door de Vallée Tafilalt en vlakbij Erfoud bekijken we het irrigatiesysteem van de oases via khettara’s. In Erfoud overnachting in een hotel.
 • Dag 4 Merzouga/Saharawoestijn
  De volgende ochtend bezoeken we in Erfoud een mineralenfabriek. Erfoud is in Marokko bekend vanwege zijn mineralen en fossielen.
  Bezoek aan Rissani, een klein stadje aan de rand van de Sahara. We bezoeken een kleine souk (markt). Na Rissani is het einde van de weg en tevens de poort naar de Sahara. Eind van de middag gaan we lopend naast of op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Het is mooi om een duin op te klimmen en daar vandaan de zonsondergang te zien. We slapen in een nomadentent of onder de sterrenhemel.
 • Dag 5 Dadès
  Bezoek Todra Vallei. Hier zijn de indrukwekkendste rotswanden van het Zuiden van zo’n 300 m hoog. Daarna rijden we naar de Dadeskloof. Aan het begin van de kloof heb je een mooie vallei, met op de oevers van de rivier populieren en vijgen-, amandel- en walnotenbomen met langs de weg een lint van dorpjes. Uiteraard ook hier mooie kashba´s. Overnachting in een hotel.
 • Dag 6 Reis naar Marrakech
 • Dag 7 Bezichtigen Marrakech
 • Dag 8 Transfer naar het vliegveld; Vertrek uit Marrakech

oversteken ait ben haddou

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.