Fotografiereis

Fotograferen / Rondreis / Groepsreis / Culturele reis

fotografiereis

Fotografiereis Marokko

Lukt het jou niet altijd om een foto te maken zoals je die in hoofd had? Kom je wat kennis tekort om net dat mooie plaatje te schieten?
Ga dan mee op deze prachtige fotografiereis.

Je krijgt uitleg en tips over fotograferen en we brengen je naar prachtige locaties.

We vertellen wat over compositie, kleur en contrast. En we gaan foto’s maken van landschappen, mensen en de Marokkaanse cultuur. 

Wie bepaalt wat een mooie foto is?

Uitgangspunt is dat jij bepaalt wat een mooie foto is, want smaken verschillen.
Als je zelf vindt dat een foto beter had gekund, dan krijg je hier persoonlijke tips voor om dit een volgende keer te bereiken. Aanwijzingen over compositie, diafragma of belichting kunnen je daarbij helpen.

Maar het wordt vooral een interessante en leuke reis waarbij je zeker kunt zijn van goede begeleiding. En na afloop kun je ook nog eens beter fotograferen. 

Marokko is een prachtig en kleurrijk land, het inspireert je om mooie foto’s te maken. Als reizen en foto’s maken jouw passies zijn, is deze fotografiereis op je lijf geschreven.

10-daagse reis Marrakech/Watervallen Ouzoud/ Ouarzazate/Dadesvallei/Woestijn/ Aït Benhaddou/Ounilavallei

Het is een comfortabele reis waarbij -vooral je visuele - zintuigen geprikkeld worden. We brengen je naar fotogenieke locaties en je krijgt uitleg en tips over fotograferen. Deze reis zal begin november 2022 worden georganiseerd. Exacte data worden nog vastgesteld. Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1  Aankomst in Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2 Marrakech – Watervallen van Ouzoud
Deze watervallen zijn een van de mooiste plaatsen van de Midden Atlas. Het water stort zich 110 m naar beneden in een kom van kalkrotsen. Je geniet de hele wandeling van mooie uitzichten. Een buitengewone plaats en een verblijf in een bijzondere Maison d’hotes.

Dag 3 Watervallen van Ouzoud – Demnate – Ouarzazate
’s Ochtends vertrek je vanuit watervallen van Ouzoud naar Ouarzazate. Je gaat de Hoge Atlas over langs spectaculaire vergezichten. Een rustige route waarbij de hoeveelheid kleuren van het hooggebergte je zal verbazen.

Dag 4 Ouarzazate – Vallei van Skoura – Dadesvallei
De route gaat door de palmvallei van Skoura. In deze vallei ligt een prachtige kasbah. Hij heet Ameridil-kasbah. Het is een fotogeniek gebouw. Je reist verder door de Rozenvallei naar de Dadesvallei. Je maakt een wandeling in de vallei en overnacht in een Riad met een prachtig uitzicht.

Dag 5 Dadesvallei – Todrakloof – Merzouga/Saharawoestijn
Je vervolgt de route naar Tinerhir. Na een kort bezoek aan de Todrakloof kom je langs het historisch irrigatiesysteem: de Khettara’s. Overnachting in de auberge in Merzouga aan de rand van de Sahara.

Dag 6 Merzouga/Saharawoestijn – Bivak
Overdag: excursie. Eind van de middag ga je op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Je slaapt in een luxe bivak óf onder de sterrenhemel.

Dag 7 Saharawoestijn – Via de Drâa-vallei richting Kasbah Aït-Benhaddou
’s Morgens vroeg kun je de zonsopkomst bewonderen en daarna keer je terug naar de bewoonde wereld op de dromedaris. De reis gaat verder aan de zuidkant Jbel Saghro. Een route door een prachtig landschap, met een tussenstop voor een wandeling in een palmvallei. Bezoek aan een van de beroemdste Kasbah’s van het zuiden.

Dag 8 Door de Ounila-vallei naar Marrakech
Daarna rijd je terug over de Hoge Atlas via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar Marrakech met wederom schitterend uitzicht. Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina. Het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt vlakbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

Dag 9 Marrakech
Een dag om deze fotogenieke en kleurrijke stad te verkennen.

Dag 9 Marrakech en transfer naar het vliegveld
Afhankelijk van de tijd waarop je terug vliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor de transfer naar het vliegveld wordt gezorgd.

Deze reis kost 1100 euro per persoon. (10 dagen). Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer.

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen: Hotels, riad, auberge en bivak.
 • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.
 • De transfer van en naar het vliegveld.
 • Het transport tijdens de reis in minibus
 • Dromedaristocht in de woestijn met kamelenbegeleider. Jullie slapen in een luxe bivak. Jullie hoeven geen slaapzak mee te nemen.
 • Fotografiebegeleiding door Emil Roes
 • Reisbegeleiding door Khalid
 • STO-reisgarantie

Wat is niet inbegrepen?

 • De vliegreis is exclusief
 • Entreegelden en fooien
 • Toeslag eenpersoonskamer

Maaltijdenschema

Dag           1           2          3          4          5          6         7          8          9          10
Ontbijt       0           x          x          x          x          x          x          x          x           x
Lunch        0           0          0          0         0          0          0          0          0          0
Diner         0           x          x          x          x          x          x          0          0          0

Als het diner is inbegrepen dan betaal je wel zelf de drankjes.
x = inclusief  maaltijd
0 = exclusief maaltijd

« van 2 »

Geïnteresseerd?

Heb je interesse en wil je je alvast aanmelden? Gebruik dit formulier. We houden je dan op de hoogte.

  Stuur ons een bericht,

  dan nemen wij op korte termijn contact met u op.