Fotografiereis

Fotograferen / Rondreis / Groepsreis / Culturele reis

fotografiereis

Fotografiereis Marokko

Lukt het jou niet altijd om een foto te maken zoals je die in hoofd had? Kom je wat kennis tekort om net dat mooie plaatje te schieten?
Ga dan mee op deze prachtige fotografiereis.

Je krijgt uitleg en tips over fotograferen en we brengen je naar prachtige locaties.

We vertellen wat over compositie, kleur en contrast. En we gaan foto’s maken van landschappen, mensen en de Marokkaanse cultuur. 

Wie bepaalt wat een mooie foto is?

Uitgangspunt is dat jij bepaalt wat een mooie foto is, want smaken verschillen.
Als je zelf vindt dat een foto beter had gekund, dan krijg je hier persoonlijke tips voor om dit een volgende keer te bereiken. Aanwijzingen over compositie, diafragma of belichting kunnen je daarbij helpen.

Maar het wordt vooral een interessante en leuke reis waarbij je zeker kunt zijn van goede begeleiding. En na afloop kun je ook nog eens beter fotograferen. 

Marokko is een prachtig en kleurrijk land, het inspireert je om mooie foto’s te maken. Als reizen en foto’s maken jouw passies zijn, is deze fotografiereis op je lijf geschreven.

11-daagse reis Marrakech/Taroudant/ Tafraoute /Legzira/ Mirleft/Agadir

Het is een comfortabele reis waarbij -vooral je visuele - zintuigen geprikkeld worden. We brengen je naar fotogenieke locaties en je krijgt uitleg en tips over fotograferen. Deze reis is van zondag 6 november - woensdag 16 november november 2022Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De reis

 • Dag 1 (6 november) Aankomst in Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

 • Dag 2 (7 november) Marrakech – Tin Mal moskee – Taroudant

We steken de Hoge Atlas over via de spectaculaire Tizi-n-Test-pas. Aan de voet van de bergen ligt de Tin Mal moskee. Deze moskee is te bezoeken door niet-moslims. We zoeken hier ons fotomoment. In de middag komen we aan in Taroudant, de oude hoofdstad in het oosten van Souss-vlakte, ook wel klein-Marrakech genoemd.

 • Dag 3 (8 november) Tafraoute en de Anti-Atlas

We reizen nog dieper in het Anti-Atlas gebergte in Tafraoute. Onderweg komen we langs hele oude graanopslagplaatsen en we bezoeken er ook eentje. De natuur heeft een prachtig berglandschap gevormd met bizarre rotsen van grijs graniet die roze glinsteren in de zon.

 • Dag 4 (9 november) De omgeving van Tafraoute

We maken kennis met de berbercultuur, wandelen via het centrum van Tafraoute naar oude rotstekeningen " Gravure van een hert". Daarna bezoeken we een museum in het dorpje Tazka " Maison tradionnelle" waar we kennis maken met de oude berberculture. We wandelen in vallei van Ait Mansour, we lopen in de mooie natuur naar een kunstwerk van beschilderde rotsen een Belgische kunstenaar midden in het landschap.

 • Dag 5 (10 november) Via Tiznit naar Mirleft aan de Atlantische kust

We vervolgen de reis door de met arganbomen beplante vlaktes. We steken we de Anti-Atlas over met het woestijnlandschap op de achtergrond naar Tiznit, de zilverstad, om te lunchen. We rijden naar Mirleft, een kustplaats gelegen aan de Atlantische Oceaan. Een rustig stadje met een sfeer van laisser-faire, prachtige stranden en indrukwekkende kliffen.

 • Dag 6 (11 november) Bezoek aan Sidi Ifni en Legzira

Een tocht naar Legzira een prachtig strand omzoomd door grillige rode rotsformaties en indrukwekkende rotsbogen en het gouden strand met zwarte steen.

 • Dag 7 (12 november) Via nationaal park Souss Massa naar Agadir

Via een prachtige kustweg rijden we naar het nationaal park Souss Massa. Het is een natuurreservaat waar zoet en zout water samenkomt en dat een fantastische vogelpopulatie herbergt. Dit gebied is bekend bij ornithologen over de hele wereld.

 • Dag 8 (13 november) Agadir van alle kanten verkennen

In 1960 is het oude Agadir door een aardbeving verwoest. De nieuwe stad is ten zuiden hiervan gebouwd. De ruïnes van de oude kasbah met gerestaureerde stadswallen op een heuveltop van 236 m bieden een schitterend uitzicht over Agadir en de haven. In de stad zijn mooie moderne gebouwen en tussen de helderwitte gebouwen liggen veel tuinen.

 • Dag 9 (14 november) Van de kust naar de medina van Marrakech

In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

 • Dag 10 (15 november) Marrakech

Marrakech zelf is fotogeniek met zijn roze steegjes, een beroemd en levendig plein en een immense souk.

 • Dag 11 (16 november) Marrakech vertrek en transfer naar het vliegveld

Deze reis kost 1100 euro per persoon. (11 dagen). Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer.

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen: Hotels, riad, auberge
 • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.
 • De transfer van en naar het vliegveld.
 • Het transport tijdens de reis in minibus
 • Fotografiebegeleiding door Emil Roes
 • Reisbegeleiding door Khalid
 • STO-reisgarantie

Wat is niet inbegrepen?

 • De vliegreis is exclusief
 • Entreegelden en fooien
 • Toeslag eenpersoonskamer

Maaltijdenschema

« van 2 »

Geïnteresseerd?

Heb je interesse en wil je je alvast aanmelden? Gebruik dit formulier. We houden je dan op de hoogte.

  Stuur ons een bericht,

  dan nemen wij op korte termijn contact met u op.