Fotografiereis

Fotograferen / Rondreis / Groepsreis / Culturele reis

fotografiereis

Fotografiereis Marokko

Lukt het jou niet altijd om een foto te maken zoals je die in hoofd had? Kom je wat kennis tekort om net dat mooie plaatje te schieten?
Ga dan mee op deze prachtige fotografiereis.

Je krijgt uitleg en tips over fotograferen en we brengen je naar prachtige locaties.

We vertellen wat over compositie, kleur en contrast. En we gaan foto’s maken van landschappen, mensen en de Marokkaanse cultuur. 

Wie bepaalt wat een mooie foto is?

Uitgangspunt is dat jij bepaalt wat een mooie foto is, want smaken verschillen.
Als je zelf vindt dat een foto beter had gekund, dan krijg je hier persoonlijke tips voor om dit een volgende keer te bereiken. Aanwijzingen over compositie, diafragma of belichting kunnen je daarbij helpen.

Maar het wordt vooral een interessante en leuke reis waarbij je zeker kunt zijn van goede begeleiding. En na afloop kun je ook nog eens beter fotograferen. 

Marokko is een prachtig en kleurrijk land, het inspireert je om mooie foto’s te maken. Als reizen en foto’s maken jouw passies zijn, is deze fotografiereis op je lijf geschreven.

11-daagse reis Marrakech/Watervallen Ouzoud/ Ouarzazate/ Sahara woestijn/ Dadesvallei/ Kasba Aït Benhaddou

Het is een comfortabele reis waarbij -vooral je visuele - zintuigen geprikkeld worden. We brengen je naar fotogenieke locaties en je krijgt uitleg en tips over fotograferen. Deze reis is van donderdag 29 februari - zondag 10 maart 2024Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

(www.sto-garant.nl/downloads).

De reis Dag 1   Aankomst in Marrakech Transfer van vliegveld naar Riad of hotel in omgeving van het beroemde plein Jemaa el-Fna.

Dag 2   Naar Watervallen van Ouzoud De watervallen van Ouzoud zijn een van de mooiste plaatsen van de Midden Atlas. Het water stort zich 100m. naar beneden in een kom van kalkrotsen. We genieten  de hele wandeling van mooie uitzichten. verblijven in een bijzondere maison d’hotes.

Dag 3   Via Demnate naar Ouarzazate Vervolgens trekken we over de Hoge Atlas langs spectaculaire vergezichten. Dat is een rustig route waarbij we ons kunnen verbazen over hoeveel kleuren het hooggebergte heeft. Overnachting in Ouarzazate.

Dag 4   Via de palmoase van Skoura naar de Dadesvallei  We vervolgen daarna de route door de Vallei van Skoura en de Rozenvallei naar de Dadesvallei. Het wordt ook wel de vallei van de “duizend kasbah’s” genoemd. We maken een wandeling in de vallei. Overnachting in een Riad in Gorges des Dades.

Dag 5   Via Tinerhir, de Todrakloof naar Merzouga Bezoek aan de Todra-kloof (Gorges du Todra). Vlak voor Jorf is het interessant om het irrigatiesysteem van de oases via khettara’s te bekijken. Ze dateren uit de 17e eeuw. Overnachting in de auberge in Merzouga. De auberge ligt aan de rand van de zandduinen van de Sahara.

Dag 6   Merzouga/Saharawoestijn Eind van de middag gaan we op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Je slaapt in een luxe bivak of onder de sterrenhemel.

Dag 7   Via de Drȃa vallei naar Ouarzazate of Kasbah Aït-BenhaddouWe reizen via Alnif, Tazzarine en Agdz. Het is een route met een mooi landschap. Bezoek aan Kasbah Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden.

Dag 8   Via Ounila-vallei naar het hooggebergte van de Hoge Atlas  We reizen wederom via de Hge Atlas. Dit keer reizen we via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar een klein dorpje in het Nationaal park "Toubkal".

Dag 9   Van Hoge Atlas naar Marrakech 's Ochtends een mooie wandeling in de natuur met schitterende uitzichten. We reizen naar Marrakech en gaan deze roze stad verkennen.

Dag 10 Marrakech Een dag om deze fotogenieke en kleurrijke stad te verder te ontdekken.

Dag 11 Transfer naar het vliegveld 

Deze reis kost 1100 euro per persoon. (11 dagen). Deze prijs is op basis van een tweepersoonskamer.

Wat is inbegrepen?

 • Alle overnachtingen: Hotels, riad, auberge en bivak in de woestijn
 • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.
 • De transfer van en naar het vliegveld.
 • Het transport tijdens de reis in minibus
 • Dromedaristocht in de woestijn
 • Fotografiebegeleiding door Emil Roes
 • Reisbegeleiding door Khalid
 • STO-reisgarantie

Wat is niet inbegrepen?

 • De vliegreis is exclusief
 • Drinken, lunches en persoonlijke aankopen
 • Entreegelden en fooien
 • Toeslag eenpersoonskamer

Maaltijdenschema

« van 2 »

Geïnteresseerd?

Heb je interesse en wil je je alvast aanmelden? Gebruik dit formulier. We houden je dan op de hoogte.

  Stuur ons een bericht,

  dan nemen wij op korte termijn contact met u op.