Fotograferen met Khalid Marokko Reizen

Fotograferen /Rondreis /Groepsreis/ Culturele reis

Reis naar een heel fotogeniek land: Marokko! Tijdens de reis ga je naar uiteenlopende plaatsen om zeer verschillende type foto’s te kunnen maken. De reis zal ook zoveel mogelijk aan verschillende behoeften en interesses tegemoet te komen. De fotografiereis is een combinatie van een rondreis, een kleurrijke cultuurreis en een reis met ongerepte natuur. Samen met de fotograaf Emil Roes ga je op zoek naar de mooiste plekken. Hij zal algemene informatie, opdrachtjes, gezamenlijke fotografieopdrachten en specifieke uitleg geven. Het wordt een gevarieerde reis langs fotogenieke plaatsen als het magische Marrakech, de parel van het zuiden, de kleurrijke bergen van het Hoge Atlasgebergte en de mooie route van 1000 Kasbahs. De woestijn zal zeker een hoogtepunt en uitdaging vormen met zijn steeds wisselende licht- en schaduwspel. Je hebt daar een mooie zonsopkomst en – ondergang en daar tussenin een sterrentapijt bij heldere nachten.

8-daagse reis Marrakech/Ouarzazate/Gorges des Dades/ Merzouga/ Sahara/Marrakech Tijdens deze reis is er op elke plaats die jullie aandoen ruimschoots de tijd om foto's te maken. Wijde landschappen, details van objecten, natuurfotografie en spelen met kleuren. Je kan je hart ophalen. Onder begeleiding van Emil Roes zullen je foto's nog mooier worden.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat een auto of busje voor je klaar. Die zorgt voor de transfer naar Riad of hotel in de medina (dat is het oude stadscentrum). In het centrum ligt het beroemde plein Jemaa el-Fna. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere, oosterse sfeer uit met veel muziek, optredens en eten.

Dag 2     Marrakech – Kasbah Aït-Benhaddou – Ouarzazate
’s Ochtends vertrek je vanuit Marrakech naar Ouarzazate. Je gaat de Hoge Atlas over en passeert de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten en je kunt vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen. Onderweg een bezoek aan Kasbah Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kasbah’s van het zuiden. Het is vooral een versterkte “KSAR” doordat er vele kashba’s en woningen dicht bij elkaar liggen. Het geheel ligt tegen de roze getinte zandheuvel op de linkeroever van de Wadi Mellah. (Wadi = rivier) De versieringen van de Kashba hebben vele filmmakers geïnspireerd. Hier zijn vele beroemde films opgenomen. (Laurence of Arabia; Sodom and Gomorra; the Nile’s Jewel; Jesus of Nazareth; Gladiator…) Het dorp staat op de werelderfgoedlijst van Unesco sinds 1987. Hopelijk geeft het jou ook inspiratie! Overnachting in een hotel in Ouarzazate.

Dag 3     Ouarzazate – Ameridel-Kasbah bij Skoura – Gorges des Dades
Vandaag vertrek je naar de Dadeskloof. Als je Ouarzazate een half uur achter je hebt liggen, bereik je de vallei van Skoura. In deze vallei ligt een prachtige kasbah. Hij heet Ameridil-kasbah. Het is een fotogeniek gebouw. Je reist verder door de Vallée des Roses. De inwoners van de Rozenvallei leven van de bloem. Na Boumalne du Dades ga je naar het noorden, de Dadesvallei in. Aan het begin van de kloof heb je een mooie vallei, met op de oevers van de rivier populieren en vijgen-, amandel- en walnotenbomen met langs de weg een lint van dorpjes. Uiteraard ook hier mooie kashba´s. Het wordt ook wel de vallei van de “duizend kashba’s” genoemd. Verder omhoog kom je bij de geologische wonderen van de natuur. Je vindt hier geologische plooien bedekt met kalksteen (Apenhersenen). Het is leuk om vanaf het hotel naar het hoogste punt te rijden of te lopen, daar is een mooi uitzichtpunt. Overnachting in een hotel in Gorges des Dades.

Dag 4     Gorges des Dades – Todra-kloof – Merzouga/Saharawoestijn
Na het ontbijt, rijd je door de Vallée des Dades  en maak je  een  mooie wandeling in de vallei. Deze wandeling geeft een mooie gelegenheid om de bijzondere natuur van de Dadesvallei vast te leggen. Het is de begroeiing die de moeite waard is, maar ook de bijzondere rotsformaties die tot je verbeelding zullen spreken. Wie weet bezoek je een familie om thee te gaan drinken. Je vervolgt  daarna de route naar Tinerhir, een klein stadje. Daar is het begin van de Todra-kloof (Gorges du Todra). Hier zijn de indrukwekkendste rotswanden van het Zuiden. Ze zijn  zo’n 300 m  hoog. Ze vormen de smalle doorgang naar de kloof. Ze zijn bekend bij meer ervaren bergbeklimmers.
Op weg naar Rissani rijd je door de Tafilalt-vallei met zijn palmbos. De dadels van de palmen zijn een hele belangrijke bron van inkomsten. Bezoek aan Rissani, een klein stadje aan de rand van de Sahara. Het is leuk om daar een kleine souk (markt) te bezoeken. Het is een dadel- en groentemarkt en een van de beroemdste van het zuiden. Rissani is het laatste stadje en tevens de poort naar de Sahara. Overnachting aan de voet van de zandduinen van de Sahara in een auberge met zwembad.

Dag 5     Merzouga /Saharawoestijn –  Bivak
Er is hier de mogelijkheid om een leuke wandeling te maken naar Merzouga, langs de rand van de zandduinen, door de oase weer terug naar de auberge. Een andere mogelijkheid is om de zandduinen in en op te lopen en daar foto’s te maken.
Eind van de middag ga je lopend naast of op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Het is mooi om een duin op te klimmen en daar vandaan de zonsondergang te zien. Je slaapt in een nomadentent óf onder de sterrenhemel.

Dag 6     Merzouga /Saharawoestijn –  Marrakech
’s Morgens vroeg kun je de zonsopkomst bewonderen en daarna keer je terug naar de bewoonde wereld op de dromedaris. In de auberge gebruik je het ontbijt. Vanaf de auberge vertrek je naar Marrakech. Je rijdt ten zuiden van Jbel Saghro. Dat is een ruig gebied met steile rotswanden, plateaus en zwartachtige hellingen. Je reist via Alnif en gaat dan door naar Tazzarine en Nkob. Daarna rijd je door de vallei van de Drȃa. Het is de langste vallei van Marokko. De rivier de Drâa wordt gevormd door het samenvloeien van de rivieren de Ouarzazate en de Dades. Op een gegeven moment verdwijnt het water het zand van de Sahara in.
Daarna rijd je terug over de Hoge Atlas via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar Marrakech. Je slaapt in weer in een hotel of Riad in de medina. Het beroemde plein Jemaa el-Fna ligt vlakbij. Het plein is al eeuwenlang het centrum van de stad en ademt een bijzondere sfeer uit, veel muziek en eten.

Dag 7     Vrij te besteden in Marrakech
Wat is er te zien in Marrakech?
Er zijn vele interessante dingen om naar toe te gaan. Het paleis “Bahia” (20-25 min lopen vanaf het centrum) is heel leuk. Je kunt natuurlijk ook het museum (Musée de Marrakech) bezoeken en daarnaast ligt de Koranschool Medersa Ben Youssef. Als je van mooie tuinen houdt, is Jardin Majorelle erg mooi om te bezoeken. Deze botanische tuin is bijzonder kleurrijk door de inrichting van Yves Saint-Laurent. Wat natuurlijk niet overgeslagen mag worden zijn de souks. In Marrakech is de markt heel groot, je hebt verschillende “afdelingen”, de lederwaren, stoffen, houten spullen, zilverwerk, babouches (traditionele schoenen) etc, etc. De medina kent ook vele kleine straatjes waar je mooie details kan vastleggen en kleurrijke straattaferelen kan treffen die een mooie foto gaan opleveren. Verdwaal niet….

Dag 8     Marrakech en transfer naar het vliegveld
Afhankelijk van de tijd waarop je terug vliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar twee uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.