Rondreis / Familiereis / groepsreis

Dit is een heerlijke reis voor in de herfstvakantie. De temperatuur is goed en je bent een week in een andere wereld. In korte tijd krijg je een hele goede indruk van het land. Je ziet en beleeft een aantal hoogtepunten van Marokko. Vanaf het vliegveld meteen het hooggebergte in om daarna al snel in de woestijn te belanden. Via prachtige kloven eindigt de week in het bruisende Marrakech met z’n duizend-en-één-nacht sfeer.

8-daagse reis Marrakech / Hoge Atlas / Ouarzazate / Merzouga/ Bivak woestijn / Todrakloof / Dades kloof / Marrakech Dit is een comfortabele reis waar voor ieder wat wils in zit. Het is heel afwisselend qua natuur en qua cultuur. Van de bruisende stad naar de woestijn en van het hooggebergte naar het laagland: heel veelzijdig! Het is een enorm leuke kennismaking met Marokko! 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech - Hoge Atlas
We rijden dan door naar de Hoge Atlas, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. We gaan lekker lunchen en kunnen daarna de omgeving gaan verkennen. We zijn dan in het nationaal park “Toubkal”. Er kan prachtig gewandeld worden, je kan ook een traditionele hammam bezoeken in een berberdorp. We slapen in een gite. Jullie hebben daar geen slaapzak nodig.

Dag 2     Hoge Atlas - Aït Ben Haddou - Ouarzazate
We steken de Hoge Atlas over en passeren de Tizi-n-Tichka pas (2260 m). Het is een route met mooie uitzichten en we kunnen vaak stoppen om van de mooie panorama’s te genieten en om ze vast te leggen. Onderweg een bezoek aan Kashba Aït-Benhaddou. Dit is een van de beroemdste kashba’s van het zuiden. Overnachting in een hotel in Ouarzazate.

Dag 3     Ouarzazate - Merzouga
Het is een aanrader om voor we echt gaat rijden eerst de beroemde Kashba de Taourirt te bezoeken. Daarna rijden we door de Vallée des Roses. De inwoners van de Rozenvallei leven van de bloem. In de 10e eeuw hebben pelgrims de Rosa damascena meegenomen uit Mekka. We rijden door de Vallée Tafilalt en vlakbij Erfoud bekijken we het irrigatiesysteem van de oases via khettara’s. In Merzouga overnachting in een auberge aan de rand van de zandduinen.

Dag 4     Merzouga/Saharawoestijn - Rissani - Bivak in woestijn
De volgende ochtend bezoeken we Rissani, een klein stadje aan de rand van de Sahara. We bezoeken een kleine souk (markt). Eind van de middag gaan we lopend naast of op de rug van een dromedaris de duinen van de Sahara in. Het is mooi om een duin op te klimmen en daar vandaan de zonsondergang te zien. We slapen in een nomadentent of onder de sterrenhemel.

Dag 5     Woestijn - Todrakloof - Dadès
Bezoek aan de Todrakloof Todra kloof. Hier zijn de indrukwekkendste rotswanden van het Zuiden van zo’n 300 m hoog. Daarna rijden we naar de Dadeskloof. Aan het begin van de kloof heb je een mooie vallei, met op de oevers van de rivier populieren en vijgen-, amandel- en walnotenbomen met langs de weg een lint van dorpjes. Uiteraard ook hier mooie kashba´s. Overnachting in een hotel.

Dag 6     Dadès - Marrakech
Vandaag Via de Hoge Atlas de reis naar Marrakech.

Dag 7     Bezichtigen Marrakech
Vrije dag om de stad te verkennen. Je hebt er een botanische tuin, monumenten, museum en een hele grote souk (markt). Op het beroemde plein Djemaa El Fna zijn er de straatartiesten, slangenbezweerders en eettentjes. Overnachting in een Riad in Marrakech.

Dag 8     Transfer naar het vliegveld; Vertrek uit Marrakech

Reis 8 dagen: Deze reist kost met 2 personen €775 per persoon. Deze reist kost met 4 personen €650 per persoon. Deze reist kost met 8 personen €525 per persoon. Reis 9 dagen: Deze reist kost met 4 personen €675 per persoon. Deze reist kost met 8 personen €550 per persoon.

  • Wat is inbegrepen?  Alle overnachtingen: Riad in de medina (centrum) van Marrakech, hotels, gite en de nomadentent woestijn.  Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.  Overnachtingen in de Hoge Atlas, Ouarzazate, Dadèskloof en Merzouga zijn inclusief ontbijt én avondeten.  Dromedaristocht in de woestijn  De transfers van en naar het vliegveld.   Vervoer 
  • Wat is niet inbegrepen?  Vliegticket  Lunches zijn voor eigen rekening, uitgezonderd Hoge Atlas, dat is volpension.  Fooien  Entreegelden  Annulerings- en reisverzekering  Drankjes bij de maaltijden en mineraalwater

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.