9 daagse rondreis met een jeep

Rondreis / Individuele reis/ Familiereis / Groepsreis

Avontuurlijk reis door het zuiden met een 4×4 (jeep).

9-daagse reis Marrakech/Ouarzazate/Zagora/ M'Hamid/Chegaga/ Taroudant/Essaouira/Marrakech Een avontuurlijke tocht met een jeep door het zuiden van Marokko. Vanuit Marrakech, het hooggebergte over, naar de woestijn. Daarvandaan via een leuke stad naar de kust. Lekker uitwaaien in een heel gezellig vissers- en kunstenaarsstadje aan de Atlantische Oceaan.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
De eerste dag arriveer je in Marrakech. Je kunt heerlijk acclimatiseren in oosterse sferen. De oude medina met zijn souks en het beroemde plein zijn dichtbij en brengen je snel in de juiste sfeer.

Dag 2     Marrakech-Ouarzazate via Aït-Benhaddou
De volgende ochtend vertrek je naar Ouarzazate. Je stapt in de 4X4 en steekt de Hoge Atlas via de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) over. Je gaat verder en bezoekt de Kasbah van Telouet, een van de belangrijkste residenties van Al-Thami el Glaoi, de pasja van Marrakech.
Na de lunch rijd je verder over een piste waarlangs verschillende kasbahs en ksours staan. Via Anmiter bereik je de vallei van Ounila. De onverharde weg gaat verder en zo bereik je de mooie kasbah van Aït-Benhaddou. Je overnacht in Ouarzazate.

Dag 3     Ouarzazate- Zagora – M’hamid
Vandaag rijd je door de vallei van de Drâa, een 200 km lange palmenvallei met duizenden kasbah’s. Je passeert Agdz en Zagora. Je bezoekt in Tamegroute de oude koranbibliotheek (17e eeuw) en de aardewerkfabriekjes van “La poterie verte”. Je zult ook door de ondergrondse straatjes lopen. De reis zet zich voort naar de palmoase van Ouled Brahim en Reg d’Elfaija om uiteindelijk aan te komen in M’hamid. Dat is de laatste oase voor dat de Sahara begint. Daar slaap je.

Dag 4     M’hamid – Chegaga
Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Ksar van M’hamid, je drinkt thee bij een van z’n inwoners. Met de 4x4 ga je via de zanderige piste op weg naar de grote duinen van Chegaga. Je picknickt rond het middaguur in de schaduw van de palmen of tamariskbomen. Je geniet van een prachtige zonsondergang en slaat je bivak op aan de voet van de grote duin.

Dag 5     Chegaga – Taliouine - Taroudant
Na het ontbijt begint de reis naar Taroudant over de piste tussen Erg Chegaga en de uitgedroogde bedding van de Drâa. Je komt langs het droge meer van Iriki, verder naar Foum Zguid en daar ga je verder naar Tazenakht. Je bezoekt daar een coöperatie van tapijten. Zij kunnen daar precies uitleg geven over de verschillende soorten tapijten van die streek. Na de lunch verder via de weg; je passeert verschillende kleine dorpjes. Taroudant wordt “klein Marrakech” genoemd, vanwege zijn rode stadsmuren. Stadsbezoek en overnachting.

Dag 6     Taroudant – Chichaoua - Essaouira
Je rijdt naar de Tizi-n-Test pas (2092 m). Dan volgt een schitterende route naar Tin Mal, een berberdorpje in de Hoge Atlas. Je luncht in Chichaoua en reist daarna door naar Essaouira. Het is leuk om de Medina te bezoeken, de stadswallen en de Sqala’s (geschutsplatformen). Het is een vissers- en kunstenaarsstadje.

Dag 7     Essaouira – Marrakech
’s Ochtends is er de gelegenheid om Essaouira nog verder te verkennen. In de middag reis je naar Marrakech.

Dag 8     Verkenning van Marrakech
De parel van het zuiden wordt deze koningsstad genoemd. Die bijnaam dankt de stad aan haar mooie paleizen en bouwwerken. Je waant je in een andere wereld als je over het eeuwenoude Place Djemaa El Fnaa dwaalt met muziek, eten, slangenbezweerders, waarzeggers en waterverkopers. De souks (markten), waar ieder ambacht zijn eigen “afdeling” heeft, en de monumenten van de stad zijn beslist een bezoekje waard.

Dag 9     Vertrek naar huis
Afhankelijk van de tijd waarop je terugvliegt is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan deze magische stad. Voor je persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wij zorgen dat je daar twee uur voor vertrek van je vlucht aanwezig bent.

De prijs per persoon is afhankelijk van de omvang van de groep; 1,2 of meerpersoons kamers; het seizoen; het vervoermiddel (minibus, huurauto met/zonder chauffeur, openbaar vervoer) en de luxe van de verblijfplaatsen. De prijs ontvang je nadat we de wensen met elkaar hebben afgestemd.

« van 2 »

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.