Avontuurlijke wandelreis naar de top en Marrakech

Familiereis / Groepsreis

In de meivakantie 2019 organiseer ik een groepsreis in Marokko. Deze reis is bedoeld voor ouders met tieners! De reis is van 27 april t/m 5 mei 2019.

Op vakantie met uw gezin naar een heel boeiend land. Lekker wandelen in de bergen combineren met een kennismaking met een andere cultuur? Het leven in Marrakech meemaken? Mensen ontmoeten die anders in het leven staan, lekker eten, gastvrijheid, gezelligheid en vriendelijkheid ontmoeten? In onderstaande reis is daar ruimte voor. Leuk voor jongeren en volwassenen! De bedoeling is om met een paar gezinnen te gaan, speciaal voor gezinnen met tieners. Een 9-daagse reis met als “hoogtepunt” de beklimming van de Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Deze uitdagende 9-daagse meivakantie is voor ouders en tieners. Je hebt een goede conditie nodig.

27 april - 5 mei

Marrakech /Trekking Hoge Atlas/Marrakech

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1     Aankomst in Marrakech
Vanaf het vliegveld word je naar het centrum van het sprookjesachtige Marrakech gebracht. Overnachting in een riad vlakbij het beroemde Jemaa-El-Fna plein.

Dag 2     Marrakech – Imouglad (1400m).
Vanuit Marrakech reis je naar het beginpunt van de trekking in de Hoge Atlas, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. Deze rit voert je door verschillende berberdorpen, allemaal in de kleur van de aarde. De dorpen kleuren mee met de aarde, die door de mineralen in de grond steeds anders kleuren. Vanaf het startpunt Imouglad loop je nog een klein stukje van ongeveer 20 minuten naar de gite. Je overnacht in een gite.

Dag 3     Imouglad (1400m) – Tizi Oussem (1890m)
Vanaf Imouglad ga je omhoog en loop je de bewoonde wereld uit door de vallei van Assif n’Ait Mizane. Een stijgend en slingerend pad brengt je naar de pas Tizi-n-tacht (2000m). Daar heb je een mooi vergezicht over de vallei van Ouïssaden. Daarna loop je al dalend naar het dorpje Tizi Oussem en overnacht je in een gite. Het is vandaag ongeveer 5 uur lopen.

Dag 4      Tizi Oussem (1890m) – Imlil (1740m) – Armed (1950m)
Vandaag loop je over de pas Tizi n’Mzik (2390m), waar vandaan je kan genieten van het landschap. Daarna maak je een lange afdaling naar het dorp Imlil (1740m). In de bergketen rondom Imlil liggen in de groene dalen Berberdorpjes verscholen. Deze dorpjes aan de rand van de bebouwde terrassen vormen, samen met de vergezichten op de hoge toppen, het decor van je wandeling. Je loopt nog een mooi klein stukje naar de gite in Armed (1950m). Ook vandaag is het een tocht van 5 uur.

Dag 5     Armed (1950m) – Sidi Chamharouch (2350 m) – Refuge Neltner (3207 m)
Na ontbijt verlaat je het dorpje. Via de rivierbedding en vervolgens zigzaggend bereik je het bedevaartsoord Chamharouch (2350m). In Sidi Chamharouch is een marabout (eerbiedwaardig hoofd van een religieuze broederschap). Mensen gaan naar hem toe om een wens in vervulling te laten gaan, bijvoorbeeld genezen van een ziekte of een kinderwens. Na uitgerust te zijn bij Sidi Chamharouch stijg je verder omhoog naar het ideale vertrekpunt voor de beklimming van de top van de Toubkal. Overnachting in Refuge Neltner.

Dag 6     Refuge Neltner – Top van Toubkal (4167 m) – Refuge Neltner
Je krijgt een vroeg ontbijt, want je vertrekt als het nog donker is. Deze dag maak je een flinke stijging. Vanaf Refuge Neltner begin je meteen te klimmen naar de top van Toubkal (4167m), de hoogste berg van Noord Afrika. De bestijging is een intensieve tocht van 4 uur naar een indrukwekkend uitzicht over het Atlasgebergte, het Saghrogebergte in het oosten, het Sirouagebergte in het westen en de Haouz-vlakte in het noorden. Op een heldere dag kun je zelfs Marrakech zien liggen. De afdaling neemt ongeveer 2 uur in beslag. In totaal dus een uur of 6 lopen vandaag. Overnachting in Refuge Neltner.

Dag 7     Refuge Neltner (3207 m) – Imlil (1740m) – Marrakech
's Ochtends daal je in ongeveer 4,5 uur af naar het dorp Imlil. Daar gebruik je een welverdiende lunch! ‘s Middags na de lunch is de transfer naar Marrakech.
Overnachting in Riad.

Dag 8     Marrakech bezichtigen
Vrije dag om de stad te verkennen. Je hebt er een botanische tuin, monumenten, museum en een hele grote souk (markt). Op het beroemde plein Djemaa El Fna zijn er de straatartiesten, slangenbezweerders en eettentjes. Overnachting in Marrakech.

Dag 9    Transfer naar het vliegveld Marrakech en vertrek

Deze reis gaat door bij minimaal 6 personen.

De prijs is €580,- per persoon

  • Daarbij zijn alle overnachtingen inbegrepen; 8 ontbijten, 5 lunches en 5 avondmaaltijden.
  • De muilezels voor bagage en de berggids
  • Transfers van en naar het vliegveld en de Hoge Atlas

De vliegreis is exclusief.

 

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.