Op avontuur met Khalid Marokko Reizen!

In deze categorie vindt u programma’s met een avontuurlijk karakter. Dat zijn reizen met een 4×4 door de woestijn, of over pisten door de bergen. Dat betekent slapen in een tent of onder de sterrenhemel.

RONDREIS DOOR HET ZUIDEN MET 4×4

Reis met 4x4 - Khalid Marokko Reizen

Reis met 4×4 – Khalid Marokko Reizen

 1. Aankomst in Marrakech
  De eerste dag arriveert u in Marrakech. U kunt heerlijk acclimatiseren in oosterse sferen. De oude medina met zijn souks en het beroemde plein zijn dichtbij en brengen u snel in de juiste sfeer.
 2. Marrakech – Ouarzazate via Aït-Benhaddou
  De volgende ochtend vertrekken we naar Ouarzazate. We stappen in de 4X4 en steken de Tizi-n-Tichka pas (2260 m) over. We gaan verder en bezoeken  Kasbah van Telouet, een van de belangrijkste residenties van Al-Thami el Glaoi, de pasja van Marrakech.
  Na de lunch rijden we verder over een piste waarlangs verschillende kasbahs en ksours staan. Via Anmiter bereiken we de vallei van Ounila. De onverharde weg gaat verder en zo bereiken we de mooie kasbah van Aït-Benhaddou. We overnachten in Ouarzazate.
 3. Ouarzazate- Zagora – M’hamid
  Vandaag rijden we door de vallei van de Drâa, een 200 km lange palmenvallei met duizenden kasbah’s. We passeren Agdz en Zagora. We bezoeken in Tamegroute de oude koranbibliotheek (17e eeuw) en de aardewerkfabriekjes van “La poterie verte”. We zullen ook door de ondergrondse straatjes lopen. De reis zet zich voort naar de palmoase van Ouled Brahim en Reg d’Elfaija om uiteindelijk aan te komen in M’hamid. Dat is de laatste oase voor dat de Sahara begint. Daar slapen we.
 4. M’hamid – Chegaga
  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Ksar van M’hamid, we drinken thee bij een van z’n inwoners. Met de 4×4 gaan we via de zanderige piste op weg naar de grote duinen van Chegaga. We picknicken rond het middaguur in de schaduw van de palmen of  tamariskbomen. We genieten van een prachtige zonsondergang en slaan onze bivak op aan de voet van de grote duin.
 5. Chegaga – Taliouine – Taroudant
  Na het ontbijt begint onze reis naar Taroudant over de piste tussen Erg Chegaga en de uitgedroogde bedding van de Drâa. We komen langs het droge meer van Iriki, verder naar Foum Zguid en daar gaan we verder naar Tazenakht. We bezoeken daar een coöperatie van tapijten. Zij kunnen daar precies uitleg geven over de verschillende soorten tapijten van die streek. Na de lunch verder via de weg; we passeren verschillende kleine dorpjes. Taroudant wordt “klein Marrakech” genoemd, vanwege zijn rode stadsmuren. Stadsbezoek en overnachting.
 6. Taroudant – Chichaoua – Essaouira
  We rijden naar de Tizi-n-Test pas (2092 m). Dan volgt een schitterende route naar Tin Mal, een berberdorpje in de Hoge Atlas. We lunchen in Chichaoua en reizen daarna door naar Essaouira. Het is leuk om de Medina te bezoeken, de stadswallen en de Sqala’s (geschutsplatformen). Het is een kunstenaarsstadje.
 7. Essaouira – Marrakech
  ’s Ochtends is er de gelegenheid om Essaouira nog verder te verkennen. In de middag reizen we naar Marrakech.
 8. Verkenning van Marrakech
 9. Vertrek vanaf Marrakech naar huis

Stuur ons een bericht,

dan nemen wij op korte termijn contact met u op.